De borstels van het in Zweden geproduceerde Zhiviq Grooming

Weergaven
De borstels van het in Zweden geproduceerde Zhiviq Grooming

Handgemaakt in Zweden en stuk voor stuk tot in de details afgewerkt, dat kenmerkt de borstels van Zhiviq Grooming. De Zhiviq grooming borstels zijn ontwikkeld door een team van ruiters en grooms die dagelijks bezig zijn met de verzorging van paarden.  

Zhiviq Shaped

Belangrijk is om jouw paard voor bijvoorbeeld het rijden te poetsen, om zo al het vuil te verwijderen. Door jouw paard te borstelen met verschillende borstels, kun je vuil, loszittend haar en opgedroogd zweet gemakkelijk verwijderen. Poetsen is daarnaast ook heel effectief om jouw paard door te lopen op bijvoorbeeld wondjes. Het poetsen heeft een masserend effect waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Belangrijk is wel dat je poetst met kwalitatief goede borstels, Zhiviq Grooming biedt deze kwaliteit met haar nieuwste collectie. 

De borstels van Zhiviq zijn niet alleen heel chique als het gaat om de uitstraling, maar zijn daarnaast ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit en blijven daardoor jarenlang mooi. De Zhiviq borstels hebben een houten rug met een luxe lederen embleem en zijn gemaakt van natuurlijke materialen.  

Nieuw in het assortiment zijn de Zhiviq Grooming Ergo borstels. Een innovatieve borstel waarbij de borstelharen bestaan uit een combinatie van medium en zachte haren. Ideaal om over het hele lichaam van jouw paard te gebruiken; een echte twee in een borstel.  

Naast deze combi borstel is het van belang om jouw paard zijn hoeven uit te krabben, en zijn manen te kammen. Tijdens het poetsen kun je namelijk ook nagaan of jouw paard geen verdacht gedrag vertoond en daarmee kun je analyseren hoe hij in zijn vel zit. Je kunt bij Zhiviq Grooming jouw gehele borstelset aanschaffen, waarbij je door middel van de Ergo Combi borstel al een alles in een hebt. 

De verschillende borstels van Zhiviq Grooming

Zhiviq soft flick borstel

Deze multifunctionele borstel heeft 7 cm aan lange borstelharen en heeft een lange levensduur. De borstels in de ‘banana’ collectie zijn licht gebogen. Doordat deze borstels licht gebogen zijn kunnen ze mooi de contouren van het paardenlichaam volgen tijdens het borstelen. De Shaped collectie daarentegen is tevens anatomisch gevorm en licht van gewicht waardoor deze ideaal in de hand ligt.

Zhiviq paardenhaar borstel

De Zhiviq paardenhaar borstels hebben zachte paardenharen welke heel compact op de borstel zijn geplaatst. Hierdoor is de borstel geschikt voor geschoren paarden en voor de gevoelige delen van het lichaam zoals het hoofd ed. Een echte kwaliteitsborstel voor het leven. 

Zhiviq medium borstel

De Zhiviq Medium borstels hebben hardere haren dan bovengenoemde borstels en zijn daarmee ideaal voor het verwijderen van het hardnekkige vuil zoals zand. Ideaal voor paarden die veel buiten staan en wel een goede poetsbeurt kunnen gebruiken. 

Zhiviq manen- en staartborstel

Naast de soft flick borstels heeft Zhiviq ook de Round Mane en Tail borstel in het assortiment. Dit is een gevormde hardhouten borstel met flexibele houten borstelharen om zo het scheuren van het haar tot een minimum te beperken.

Deze borstel is een musthave voor in je poetskist. Ook deze borstel van Zhiviq heeft een lederen koord zodat de borstel handig op te hangen is.

Wil je meer weten over een van onze Zhiviq Grooming borstels of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze specialisten en zij helpen jou graag bij het vinden van de juiste borstels. 

Gerelateerde berichten
Een schoon en fris paard in enkele minuten
Je paard wassen tijdens de koude winterdagen is geen pretje. Het water is koud en voordat je paard droog is duurt ook langer dan in de zomer. NAF heeft een nieuw product ontwikkeld waarmee je paard supersnel schoon wordt. De NAF Warming Wash en de NAF Lavender Wash zijn twee shampoo’s die je kunt gebruiken om je paard te voorzien van een heerlijk...
Huidverzorging voor je paard
De vacht is de spiegel van de interne gezondheid van je paard. Een doffe vacht, schilfers, kleine wondjes of te lang haar kunnen tekenen zijn dat er iets aan de hand is. Je wilt de vacht (en je paard) daarom zo goed mogelijk verzorgen in deze blog lees je meer hoe je dat het beste kunt doen. ...
Bijna iedereen geeft zijn paard tegenwoordig een supplement ter ondersteuning. Of je nu een supplement geeft vanwege de nervositeit van jouw paard, of juist om de gewrichten en spieren te ondersteunen; ieder supplement moet van goede kwaliteit en zeer effectief zijn. Bij Dochorse vind je deze kwaliteit en effectiviteit. Nieuw in ons ...
Cowboy Magic - gebruik jij deze producten al?
De meeste ruiters en paardeneigenaren zijn wel bekend met de fijne producten van Cowboy Magic. Cowboy Magic is oorspronkelijk opgericht in 1994 en richt zich op het leveren van hoogwaardige verzorgingsproducten voor paarden. Denk hierbij aan Shampoos, Conditioners en Finishing Sprays & Gels. De bestseller onder de Cowboy Magic producten is dan ...
Gerelateerde producten
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.