Droogshampoos getest!

Weergaven
Droogshampoos getest!

Met de winter op komst is het niet ideaal om je paard met koude temperaturen te wassen en daarnaast is op vele stallen geen warm water beschikbaar. Hoe krijg je dan toch je witte schimmel helemaal spik en span? Wij hebben voor jou 3 verschillende vlekverwijderaars (ook wel droogshampoo's) getest zodat je binnen een handomdraai kan shinen in de ring!

Droogshampoos voor paarden getest

Met de winter op komst is het niet ideaal om je paard met koude temperaturen te wassen en daarnaast is op vele stallen geen warm water beschikbaar. Hoe krijg je dan toch je witte schimmel helemaal spik en span? Wij hebben voor jou 3 verschillende vlekverwijderaars (ook wel droogshampoo's) getest zodat je binnen een handomdraai kan shinen in de ring!

In samenwerking met Nini Kampinga van Stal Kampinga hebben wij 3 vlekverwijderaars getest op gele mestvlekken.

  1. Cowboy Magic Green Spot Remover
  2. Sectolin Equiskin
  3. Farnam Vetrolin Green Spot Out

Gebruiksaanwijzing Droogshampoos:

Voorafgaand aan de test hebben wij uitvoerig de gebruiksaanwijzing doorgelezen, alle 3 beloven hetzelfde en werken op dezelfde manier. De spray's dienen direct op de gele vlek gespoten te worden en met een vochtige doek ingewreven te worden. Schrik niet, de vlek lijkt nu eerst erger te worden omdat er een natte plek ontstaat. Laat de plek enkele minuten opdrogen, ondertussen kan je je paard lekker verder poetsen. Als de plek opgedroogd is ziet hij er al een stuk lichter uit, voor het beste effect kan je de spray eraf borstelen met een harde borstel en weg is de vlek!

De test!

Je kent het wel, je staat op het punt om op wedstrijd te gaan en je treft je paard aan met gele mestvlekken. Zo treffen wij ook dit model van vandaag aan, de vlekken zitten mooi naast elkaar zodat we goed vergelijkingsmateriaal hebben.

   

Alle 3 de vlekken zitten er even lang. Wij gaan de meest linker plek insprayen met de Cowboy Magic Green Spot Remover. De middelste vlek gaan wij inspuiten met de Sectolin Equiskin. De meest rechter plek wordt behandeld met de Farnam Vetrolin Green Spot Remover.

Het resultaat

De vlekken zijn aanzienlijk minder geel. Tijdens het gebruik kwamen wij er achter dat het heel belangrijk is om de spray met een behoorlijk natte doek in te wrijven (alleen vochtig is niet voldoende) zodat de plek echt een beetje nat wordt. De vlekken lijken in de eerste instantie donkerder te worden maar schrik niet want de plek moet even indrogen. Daarna kan de spray afgeborsteld worden.

  1. Cowboy Magic Green Spot Remover. Deze spray ruikt heerlijk en doet zijn werk. De vlek verdwijnt niet direct maar pas nadat deze goed is ingedroogd en wordt afgeborsteld wordt de vlek minder van kleur. De vlek is uiteindelijk een stuk lichter van kleur en bijna helemaal verdwenen.
  2. Sectolin Equiskin. Deze spray schuimt behoorlijk tijdens het aanbrengen. De vlek wordt niet direct lichter van kleur, we laten het de spray goed intrekken en wachten nog even af. Nadat de spray is opgedroogd borstelen we de spray van de vacht en de vlek is niet verdwenen, hij lijkt zelfs iets verplaatst te zijn naar rechts.
  3. Farnam Vetrolin Green Spot Out. Deze spray komt als beste uit de test! De vlek wordt direct minder geel na het aanbrengen, wellicht door de groene kleur? Wij denken dat dit het geel opheft in de vacht waardoor je direct resultaat hebt. De vlek wordt wel wat donkerder omdat deze vochtig is, nadat de spray opgedroogd is borstelen wij de spray van de vacht en de vlek is zo goed als verdwenen!

Gerelateerde berichten
Cowboy Magic - gebruik jij deze producten al?
De meeste ruiters en paardeneigenaren zijn wel bekend met de fijne producten van Cowboy Magic. Cowboy Magic is oorspronkelijk opgericht in 1994 en richt zich op het leveren van hoogwaardige verzorgingsproducten voor paarden. Denk hierbij aan Shampoos, Conditioners en Finishing Sprays & Gels. De bestseller onder de Cowboy Magic producten is dan ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.