FAQ’s Likit

Weergaven
FAQ’s Likit

Wat is de maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Likits?
De inname is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals het dieet van het paard, de grootte, het ras en de leeftijd. Als richtlijn raden we echter zowel paarden en pony’s aan, gemiddeld niet meer dan een Little Likit of een halve Likit per dag te voeren.

likit

Wat is de beste manier om Likits uit de verpakking te halen?
Plaats beide duimen op de scheurstrip en druk om de verzegeling te verbreken, trek vervolgens de verzegeling naar beneden. Open de schaal en draai de Likit om deze te verwijderen. Soms als het erg koud is kan de plastic verpakking broos worden en daardoor moeilijk te openen zijn. Knip in deze situatie voorzichtig de traanstrook af met een schaar en volg daarna de stappen zoals hiervoor.

 

Ik heb problemen met het verwijderen van de lege Little Likit-potten, nog tips?
Dit is eenvoudig op te lossen, gebruik hiervoor gewoon een Hot Pink Likit tang. Pak de zijkant van de lege ruimte vast. Een normale set huishoudtangen volstaat ook.

 

Mijn paard heeft nog nooit Likits gehad, waar moet ik beginnen?
We hebben een aantal verschillende producten die varieren in prijs en uitdaging. Gerbuik de handige Product Selector op de website om ons te laten helpen met het maken van de keuze.

 

Zijn Likits energieboosters?
Aangezien het hoofdbestanddeel van Likit glucose is, levert het energie. Echter, wanneer de juiste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aangehouden wordt, zou er weinig tot geen effect moeten zijn op het energieniveau van het paard.

 

Hoeveel suiker zit er in een Likit?
Paarden grazen normaal gesproken ongeveer 16 uur per dag. Een paard van 500 kg zou ongeveer 50 kg vers gras verbruiken, wat ongeveer overeenkomt met 2 kg suiker per dag, of 125 gram per uur weidegang. We raden paarden aan om  maximaal 300 gram Likit te consumeren per dag.

 

Beschadigen Likits de tanden van mijn paard?
Nee. Het glazuur op de tanden van het paard is sterker dan het glazuur wat de menselijke tanden beschermt. Wanneer een paard Likits likt, komt er een grote hoeveelheid speeksel vrij die de orale PH verhogen en eventuele resten verwijderen.

 

Bevatten Likits vitamines of mineralen?
De op glucose gebaseerde Likits zijn niet bedoeld als aanvulling op het dieet van het paard, maar wij hebben wel een aantal Likits op basis van zout, waaronder onze Sport Likit. Deze bevat elektrolyten. De Ice Likit is volledig natuurlijk door het Himalayazout.

 

Ik heb zojuist een Likit-speeltje gekocht, en mijn paard lijkt het niet leuk te vinden, nog tips?
Ten eerste is het erg belangrijk om elk paard geleidelijk kennis te laten maken met de nieuwe items. Om te beginnen kun je het paard aanmoedigen door hem uit je hand te laten likken. Steek je handen daarna in het speeltje om het paard vervolgens nogmaals aan je hand te laten likken. Tenslotte kun je het speeltje ophangen zoals aangegeven en moedig het paard aan om hier ook aan te likken. Vanuit hier zal het paard moeten gaan begrijpen hoe het werkt. Mochten hierna nog steeds problemen ontstaan, kan het ook aan de smaak van het speeltje liggen.

 

Mijn paard maakt altijd dingen kapot, kun je garanderen dat hij dit niet kapot maakt?
Ja, alle Likit-producten worden geleverd met een garantie van zes maanden, wij kunnen in deze periode alle producten kosteloos repareren of vervangen met het aankoopbewijs. We krijgen echter ieder jaar weinig retouren en over het algemeen gaan de Likits jaren mee.

 

 

 

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.