Gastblog Equine America: Kan je jouw paard te veel supplementen voeren?

Weergaven
Gastblog Equine America: Kan je jouw paard te veel supplementen voeren?

De meeste paarden- en ponybezitters zullen zich bewust zijn van het belang van het voeren van een uitgebalanceerd dieet. Het gaat hierbij om het verstrekken van de juiste hoeveelheden voedingsstoffen om aan de behoeften van het paard te voldoen, zowel om hem gezond te houden, als om zich voort te kunnen planten of juist om te kunnen groeien.

equine-america

Ruwvoer met toegevoegde energie, eiwitten en minerale en vitamines, moeten natuurlijk de basis vormen van elk paardenvoer. Wanneer ruwvoer niet aan deze eisen voldoet, bijvoorbeeld bij hardwerkende paarden, snelgroeiende paarden en fokmerries, kan het gebruik van een supplement de prestaties verbeteren.

Er zijn echter veel situaties waarin het verstekken van aanvullende gerichte supplementen, die hogere niveaus van bepaalde micronutriënten of sleutel ingrediënten leveren, de prestaties kan verbeteren. Deze supplementen kunnen ook het herstel na het werk ondersteunen of als voedingsondersteuning bij terugkeer naar gezondheid bij ziekte of letsel bieden. Supplementen kunnen belangrijk zijn bij de gezondheid en mobiliteit van de gewrichten, maar kunnen ook de re-hydratatie door middel van elektrolyten bevorderen. Er zijn daarnaast verschillende kruidmengsels die het ademhalingssysteem ondersteunen, of juist het zenuwstelsel ondersteunen.

Wat als jouw paard bijvoorbeeld gewrichts- en ademhaling supplementen nodig heeft, kun je deze dan samen voeren? Hoe weet je of je een veilig niveau van extra voedingsstoffen of belangrijke ingrediënten verstrekt? Bestaat het risico dat het paard te veel binnenkrijgt?

De belangrijkste overweging voor het maken van een keus van het juiste supplement is;

Overschrijd je de maximale veilige inname van een voedingsstof of ingrediënt? Sommige mineralen en vitamines kunnen de veilige innameniveaus overschrijden als ze in het dagelijkse voer en aanvullende supplementen voorkomen. Je moet dus voorzichtig zijn bij het toevoegen van supplementen om te voorkomen dat de inname niet overmatig wordt. Selenium, jodium en vitamine D kunnen allemaal vrij gemakkelijke veilige niveaus overschrijden met te veel supplementen.

Evenzo kan een te hoge inname van sommige kruiden, contraproductief zijn. In sommige gevallen kan het zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Het is dus belangrijk om de totale dagelijkse inname uit alle voedingsbronnen te controleren, en als je niet zeker bent of een supplement gecombineerd kan worden met een ander supplement, neem dan contact op met een van onze specialisten!

De supplementen van Equine America zijn zo samengesteld dat ze veilig gevoerd kunnen worden met de meest typische dagelijkse voedingen van het paard. De supplementen voldoen daarentegen wel aan een hoger niveau van gerichte voedingsstoffen en ingrediënten om aan de specifieke voedingsbehoeften te kunnen voldoen.

Daarnaast heeft Equine America er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat supplementen die waarschijnlijk samen gevoerd worden aan prestatiepaarden, volkomen veilig zijn om samen te voeren.

Doordat er dit jaar veel pollen waren, hebben we veel vragen gehad over het samen voeden van Pollen-Eze en de Airways Solution. Dit is een geweldige (en veilige) combinatie om samen te voeren aan het paard, ter ondersteuning van de gezondheid van de luchtwegen in een uitdagende omgeving.

Waar voorzichtigheid geboden is, zal dit duidelijk op het etiket worden vermeld; zoals het voeren van bepaalde ingrediënten aan drachtige merries. Dus hoewel het erg belangrijk is om overmatige inname van zowel micronutriënten als bepaalde ingrediënten te vermijden, zijn er veel gevallen waarin meer dan één supplement nodig kan zijn. We adviseren u graag over de veilige en geschikte combinaties om de gezondheid of prestatie van het paard te verbeteren.

Hieronder vermelden we de vaak gevraagde te voeren combinaties:

 

 

 

Gerelateerde berichten
Supplementen voor de hoeven
Voedingssupplementen voor de hoeven bevatten 1 of meer ingrediënten welke als aanvulling op het normale rantsoen gegeven kunnen worden. Dit kunnen onder andere kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren of enzymen zijn. Onder het grote aanbod van supplementen zijn supplementen voor de hoeven het meest populair. Supplementen voor de hoeven zijn ...
Werken aan gezonde gewrichten
Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit ...
Zowel in het werk als op stal zien ze eruit als een “happy athlete
De ervaring van Floor van Kempen met NAF M Power. "Zowel in het werk als op stal zien ze eruit als een “happy athlete...
TRM Kurasyn 360X uitgelicht
Ken jij de Kurasyn van TRM al? Kurasyn bevat o.a. curcumine dit is het actieve bestanddeel in kurkuma, echter bevat kurkuma zelf slechts 1.6 tot 3.3% curcumine. Het actieve bestanddeel in de Kurasyn bevat maar liefst 14% curcumine en is zeer goed opneembaar. Hierdoor zie je na enkele dagen al verbetering. Kurasyn heeft een verlichtende werking en ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.