Het supplement voor spieropbouw: NAF M Power

Weergaven
Het supplement voor spieropbouw: NAF M Power

Het supplement voor spieropbouw: NAF M Power

Een paard moet in goede gezondheid zijn om goed te kunnen presteren. Om lichamelijk goed te kunnen ontwikkelen heeft het paard voedingsstoffen nodig. Deze haalt het paard uit zijn voedsel en het wordt opgenomen in de darmen. Een stabiele spijsvertering is daarom van groot belang.

Een paard bouwt spierkracht op wanneer het getraind wordt. Bij aanvang van een trainingsperiode, van bijvoorbeeld jonge paarden of paarden die een rustperiode hebben gehad kan een aanvulling op het dagelijks rantsoen met vitamines, mineralen, een gunstig effect hebben op de ontwikkeling van de spieren. NAF heeft speciaal voor de ondersteuning van de spieropbouw van deze paarden, maar ook van paarden die al in training staan en ondersteuning kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van meer spierkracht, een uitgebalanceerd product ontwikkeld: NAF M Power.

het-supplement-voor-spieropbouw-naf-m-power

NAF M Power is een uniek product, omdat het meer doet dan enkel bouwstoffen leveren voor spieren welke nodig zijn voor spieropbouw. Om erachter te komen hoe ze dat hebben gedaan zijn we in de samenstelling van dit product gedoken en zullen het hieronder toelichten. De M Power bevat drie soorten hoofdingrediënten: Aminozuren (nodig voor de spieropbouw), een zorgvuldig samengestelde mix van antioxidanten (om afvalstoffen in het lichaam snel af te voeren) en een mix van pre- en probiotica voor een goede darmgezondheid. Daarnaast zijn ook mineralen, vitamines en dragers te benoemen. Het bevat bovendien kruiden waardoor het door veel paarden met smaak wordt opgegeten.

Aminozuren:

In de NAF M Power zijn de aminozuren Methionine, Lysine en Tryptofaan verwerkt. Ook bevat NAF M Power Tarwe eiwit, wat een bron van glutamine peptide is en ook bijdraagt aan spieropbouw. Aminozuren zijn essentieel voor gezonde spierontwikkeling. Spieren bestaan uit eiwitten, en eiwitten bestaan uit afzonderlijke aminozuren die samen worden toegevoegd via een proces dat eiwitsynthese wordt genoemd. Aminozuren (en dan specifiek Branched Chained Amino Acids) vergroten de capaciteit waarin eiwitsynthese kan plaatsvinden. Dit heeft als gevolg dat het paard meer energie, spierkracht en uithoudingsvermogen ontwikkelt. Daarnaast zijn aminozuren ook belangrijk voor het spierherstel na een training waardoor de hersteltijd wordt verkort.

Antioxidanten:

NAF M Power bevat een krachtige mix van antioxidanten. Door deze met elkaar te combineren wordt een sterke werking bewerkstelligd. Antioxidanten zijn belangrijk voor het neutraliseren van vrije radicalen. Dit zijn afvalstoffen die in het lichaam komen door bijvoorbeeld vervuiling van voer, uitlaatgassen of wanneer er melkzuur overblijft in de spieren na training. De antioxidanten hechten zich aan de vrije radicalen, waardoor het lichaam ze kan opruimen. De NAF M Power bevat onder andere een mix van de volgende antioxidanten:
Omicha (Schisandra) bessen, Kurkuma, Rozenbottel schelpen, gedroogde paddenstoelen, Paardenbloem bladeren, Mariadistel zaden, Zeewier, Gember, Gingko bladeren, Zoethout, gedroogde wortel.
Hoewel de bovengenoemde ingrediënten op zichzelf rijk zijn aan antioxidanten is het juist de combinatie van deze ingrediënten waardoor de mix zo’n sterkte werking heeft. Graag lichten we nog wel een aantal specifieke ingrediënten toe vanwege hun bijzondere eigenschappen.
Rozenbottel: bevat veel vitamine C, tot zelfs 40 x zo veel als een sinaasappel
Omicha bessen, Ginko bladeren en paddestoelen: bevatten naast antioxidanten ook adaptagenen. Adaptagenen helpen het lichaam ondersteunen tegen de risico’s van overtraining.
Paardenbloem bladeren: hebben een vocht afdrijvende werking. Dat zorgt ervoor dat het naast een antioxidant ook een reinigende werking heeft voor het lichaam.

Pre- en Probiotica:

Een goed werkend spijsverteringsstelsel zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen uit het voer. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van gezonde spieren. Daarom is aan de NAF M Power Biergist en Saccharomyces cerevisiae toegevoegd. Deze zorgen voor een goed klimaat in de darmen waardoor voedingsstoffen goed kunnen worden opgenomen. Meer informatie over pre- en probiotica lees je hier (http://blog.dochorse.nl/ingredienten/prebiotica-probiotica-synbiotica/)

Mineralen:

Naast de bovengenoemde groepen ingrediënten bevat NAF M Power onder andere de volgende minderalen:
Zink: een belangrijke voedingsstof voor gezonde spieren. De helft van de totale hoeveelheid Zink wat het paard in het lichaam heeft bevindt zich in de spieren. Zink is een hoofdbestanddeel van het enzym Superoxide Dismutase (SOD). Een tekort hiervan wordt in verband gebracht met een gebrek aan spiermassa en spieratrofie.
Koper en Iodine: spelen een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedcellen.

Vitaminen:

De NAF M Power bevat daarnaast nog de volgende (toegevoegde) vitamines:
Vitamine A
Vitamine D3
Vitamine E: werkt synergetisch met Selenium en dragen bij aan een goede spiergezondheid.

Dragers van vitaminen:

Om de vitamines op een effectieve manier te kunnen toevoegen aan de NAF M Power, en er daarnaast voor te zorgen dat het goed kan worden opgenomen door het paard zijn deze gebonden aan dragers. De dragers die in de NAF M Power gebruikt zijn hebben op zichzelf ook weer eigenschappen welke goed zijn voor het paard. Echter zijn die in dit product niet ingezet op hun werkzame stoffen, al dragen deze uiteraard bij aan een gezond paard. Het betreft hier de volgende ingrediënten:

Koolzaadolie: wordt gebruikt om de opneembaarheid van antioxidanten (met name kurkuma) te vergroten.
Plantaardig eiwit: wordt gebruikt als bindmiddel voor vitamines en mineralen.
Calciumjodaat: wordt gebruikt als bindmiddel voor enkele hoofdingrediënten.
Natriumchloride: wordt gebruikt als bindmiddel voor vitamines. Daarnaast ook een belangrijk elektrolyt, maar in hoeveelheid onvoldoende om te gebruiken als elektrolyten toevoeging nadat het paard veel heeft gezweet. Gebruik hiervoor een specifiek Elektrolyten supplement om tekorten aan te vullen.

De combinatie van alle ingrediënten zorgt er dus voor dat NAF M Power een compleet supplement is dat meer benadert dan enkel de opbouw van spieren. Door daarnaast ook te zorgen voor een sterkte mix van antioxidanten en pre- en probiotica zorg je voor een optimale basis voor de ontwikkeling van spierkracht van je paard.

Lees hieronder de NAF M Power ervaringen:

Dennis Ausma: Ik ben altijd bezig geweest om de meest optimale voedingsbalans te vinden voor mijn paarden, zodat ze hierdoor zo goed mogelijk kunnen presteren. In het verleden heb ik verschillende supplementen geprobeerd, maar het resultaat wat ik met M power behaal, heb ik nooit gehad. Mijn paarden presteren niet alleen beter, ze zien er ook topfit uit. Daarnaast herstellen ze sneller na een zware training en of wedstrijd. Ik gebruik M power niet alleen op mijn wedstrijdpaarden, maar ook op de paarden waarvan ik vind dat ze wat extra’s nodig hebben. Dus voor mij is M power meer dan 5 sterren waard!

spieropbouw-naf-m-power

Diederik van Silfhout: Onze jonge paarden geef ik M Power omdat ze hierdoor makkelijker in de spieren komen, en als ze eenmaal aan het werk gaan, ook meer uithoudingsvermogen krijgen. Ik heb
gekozen voor dit product omdat ik vind dat je jonge paarden best mag helpen om zich te ontwikkelen. M Power kun je ook gebruiken voor oudere paarden die bijvoorbeeld even niet hebben kunnen werken. Mijn ervaring is dat ze hierdoor sneller weer in de spieren komen en er top uit gaan zien. M Power heeft bewezen dat NAF supplementen een waardevolle toevoeging zijn op het dagelijkse rantsoen.

Alexandra van der Peijl: M Power is een mooi, natuurlijk product dat goed ruikt en ook smaakt; ‘ik heb het zelf geproefd. Aangezien ik altijd open sta voor nieuwe producten ben ik gestart met M-power. Nieuwe producten moeten zich bij mij op stal bewijzen, dit heeft M-power ruimschoots gedaan! Na twee tot drie weken krijgen mijn paarden meer bespiering in o.a. de bovenlijn, uitstraling en eetlust. Daarnaast worden door de spieropbouw van M-power mijn paarden minder blessure gevoelig.

Anne van Olst: Dit product heeft bij ons op stal eens kans gekregen omdat het een aantrekkelijk product is, gecombineerd met een goed onderbouwd verhaal. De onderbouwing komt in de praktijk alleen tot zijn recht met de juiste training en een goed management. M Power is een uitgebalanceerde ondersteuning voor onze (sport)paarden. We zien dit terug aan het uiterlijk, de kracht en ze worden fitter, en zoals u zult begrijpen is een ‘good looking’ fit paard voor ons een must!

naf-m-power-spieropbouw

Wil je een NAF M Power aanbieding kopen? Dat kan!

Gerelateerde berichten
Creatine
Creatine is 1 van de weinige prestatie verhogende middelen voor paarden welke presteren in disciplines met een hoge intensiteit of explosiviteit, bijvoorbeeld in de rensport, draverijen of springen. De rensport is 1 van de disciplines waarbij het lichaam in grote mate afhankelijk is van de snelle omzetting van ‘opgeslagen energie’ in de spieren...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.