Hoe pas ik mijn Horseware deken?

Weergaven
Hoe pas ik mijn Horseware deken?

Het is heel belangrijk om de juiste maat deken voor jouw paard aan te schaffen, om zo het comfort van het paard te kunnen garanderen, en daarnaast om te voorkomen dat de deken gaat schuren. Paarden met eenzelfde schofthoogte hebben allen verschillende vormen en maten. Het kan dus heel handig zijn om bepaalde maten van het paard op te nemen.

dekenmaat

Meet met behulp van een zacht meetlint, vanaf punt A in het midden van de borst, over de punt van de schouder naar punt B in het midden van de staart. Als je de afmeting hebt, verwijder dan 10 cm en kies de maat van jouw paard uit onderstaande tabel. Houdt er wel rekening mee dat elk paard anders is en dat deze tabel slechts een richtlijn is. we hebben veel verschillende soorten en maten.

Matentabelmatentabel

De Horseware dekens zijn er in verschillende diktes. Om het gemakkelijk te maken hebben we deze kleine temperatuurschaal gemaakt. Het verklaart de diktes voor elke deken en bevindt zich onder ieder product. Een buitendeken fungeert als waterdichte isolatielaag en helpt de conditie behouden bij koud weer. Houd er echter rekening mee dat de omstandigheden in korte tijd kunnen variëren. Zorg er altijd voor dat het paard comfortabel is.

Welke verschillende dekens zijn er?

Klassieke – Deze deken zit net voor de schoft, daarna buigt de hals naar beneden en rond met de rechte klassieke gesneden hals met sluitingen. Dit is een betrouwbaar ontwerp.

Betrouwbaar nekontwerp - Verder voor de schoft zittend met een gladdere helling om de voorste lijn van de schouder te vormen en dieper in de voorkant van de nek te eindigen, zeker passend qua naam en aard. Dit ontwerp heeft een nauwsluitende pasvorm maar toch een diepe nek en geeft daardoor meer vrijheid om te grazen. Deze deken wordt altijd gebruikt in combinatie met de V-voorsluiting, die bewegingsvrijheid bij de schouder biedt, en de druk op de schoft vermindert.

Alles in een – Deze deken heeft geen naden van de oren tot de staart langs het bovenste gedeelte. Dit is de perfecte deken voor smalle types. Het heeft een verhoogde thermische isolatie door de gehele deken.

Welke deken past mijn paard?

  • Voor een paard met brede schouders kun je een deken kiezen met een diepere nek. Je hebt hiervoor waarschijnlijk de XL snede nodig, die is namelijk 20% dieper in de nek en de zijkanten, om zo meer ruimte te creëren. Je zou ook kunnen kiezen voor de Optimo lijn dekens, deze hebben de ultieme bewegingsvrijheid.

 

  • Voor een smal paard met brede schouders is een Surefit- ontwerp met een V-voorsluiting aan te raden.

 

  • Voor een paard met een gemiddelde bouw kun je kiezen voor de klassieke vorm deken, maar als je het paard meer comfort wilt geven kun je wederom voor de deken met een V-voorsluiting kiezen.

 

  • Bij smalle paarden met een hoge schoft is de Wug versie van de deken geschikt, om zo de druk op de schoft te verminderen.

 

  • Voor zeer smalle paarden, of jonge paarden zijn de Wugs en de ‘alles in een’ dekens geschikt. Deze dekens kunnen zich mooi aanpassen ana de vorm van het paard en het voorkomt daardoor dat de deken gaat schuiven.

Waarom zou je een hals opdoen bij jouw paard?

  • Het gebruik van een hals is van waarde om het paard warm en droog te houden.
  • We investeren veel tijd in het opbouwen van een correcte bovenlijn van het paard, dus we moeten deze bovenlijn ook warm houden.
  • Veel mensen vergeten dat het grootste deel van de hals van het paard uit spieren bestaat. Het warmhouden van de nek van het paard houdt het paard in zijn algemeen warmer, hierdoor wordt de opwarmtijd verkort omdat de spier al warm is en een goede bloedsomloop heeft.
  • Als je geen gebruik maakt van een hals, is de nek meer blootgesteld aan kou, en kan deze, afhankelijk van de dikte van de vacht, koeler worden.
Gerelateerde berichten
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
Vernieuwde Horseware voorsluiting
De Disc voorsluiting is een nieuw design met als uitgangspunt de voordelen van de V voorsluiting. De disc sluiting is zeer licht in het gewicht en daarnaast ook buigzaam...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.