Invlechten – Wat heb je allemaal nodig?

Weergaven

Voor een wedstrijd wil je jouw paard zo mooi mogelijk hebben en daarbij horen natuurlijk ook strakke knotten. In deze blog lees je alles wat je nodig hebt om je paard helemaal mooi in de knotten te zetten voor wedstrijd.

Invlechten paard

Er zijn veel verschillende manieren om knotten te maken bij je paard. Zo kun je knotjes met elastiek (springknotjes), roosjes met pektouw(dressuurknotjes), een hengstenvlecht of een matje in de manen maken. Voor alle manieren is het van belang om de juiste benodigdheden alvast klaar te hebben staan zodat je in één keer door kan gaan met vlechten.

Belangrijkste benodigdheden:

  1. Manenkam – hiermee kun je de manen doorkammen en de breedte bepalen voor de knotjes.
  2. Manenelastiekjes – hiermee kun je de manen vastmaken als de vlecht klaar is. Je kunt hiermee ook de knotjes oprollen en vast zetten.
  3. Pektouw – als je roosjes maakt heb je pektouw nodig om de knotjes goed vast te zetten. Dit touw is vrij stug en hierdoor schieten de manen niet los en kun je de knotjes lang laten zitten.
  4. Stompe naald – deze naald heb je nodig om de pektouw door de manen te halen. Let wel op dat je een stompe naald hebt zodat je het paard niet bezeert met het vlechten.
  5. NAF Braid it Up – dit product helpt heel goed bij het maken van goede en strakke vlechten in de manen. Het product kun je op de manen spuiten en hierdoor worden deze stroever waardoor je goed en strak kunt vlechten.

Wat je ook nog kunt gebruiken om de mooiste knotjes te maken:

  • Topzop Vlechtkam – met deze kam kun je de manen goed doorkammen en je kunt met de klem de manen opzij houden tijdens het vlechtwerk.
  • Toiletteertas – wil je de elastiekjes ergens neerleggen zodat je er snel bij kan met het invlechten dan is een toiletteertas altijd makkelijk! In deze tas kun je alle benodigdheden doen zodat je alles bij de hand hebt.
  • Quick Knot- geen zin in pektouw maar wel mooie roosjes? Gebruik dan de Quick Knot en je hebt in een mum van tijd mooie roosjes.

 

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.