Koelen zonder vriezer, het kan!

Weergaven
Koelen zonder vriezer, het kan!

Getest! De Recool X boots zijn een droom voor degene die willen koelen zonder vriezer. Dompel deze boots 20 minuten in koud water en voila.. daar zijn de cooling boots!

De boots blijven minimaal 48 uur koud, ik heb ze tussendoor enkele seconden in het water gehouden om de koelperiode nog eens met 48 uur te verlengen. De boots voelen aan de buitenkant niet koud aan maar aan de binnenzijde wel. Ze voelen niet zo koud aan als een koelzak uit de vriezer maar als je je hand op de boots legt voel je de kou echt naar binnentrekken dus koelen doen ze zeker goed!

De pasvorm is ook heel mooi, ze zakken niet af (ik heb ze 1 keer de hele nacht om gelaten) en sluiten ook mooi aan rondom de kogel. Voordeel hiervan is dat de kogel ook goed gekoeld word, bij koelzakken koel je alleen het been en niet rondom de kogel.
Je kan met deze boots ook langer koelen dan met bijvoorbeeld water omdat je daarmee de huid kan beschadigen en met koelzakken omdat deze na een paar uur al zijn ontdooit.

Als je ze voor de eerste keer gebruikt moet je ze, nadat ze uit het water komen, goed glad strijken met je hand. Er zit een soort korrel in de compartimenten die over de hele breedte gelijk verdeelt moet worden, dat was ik vergeten de eerste keer en toen koelde ze niet goed. Nadat ik de gebruiksaanwijzing nog eens goed had gelezen had ik ze opnieuw enkele seconde in het water gelegd, recht gestreken en toen werden ze koud.

koelen-zonder-vriezen koelen-zonder-vriezer-boots

Gerelateerde berichten
Tips voor het gebruiken van klei
Klei is tevens te gebruiken in de acute fase van een blessure. De klei beperkt de reactie op de blessure en heeft een pijnstillende werking, hierdoor worden zwellingen en ontstekingen vermindert wat de kans op nog meer beschadigingen beperkt. Daarnaast willen we benadrukken dat klei voor alle paarden gebruikt kan worden, niet alleen voor ...
Koel de benen van jouw paard effectief
We hebben als paardeneigenaren allemaal wel eens de benen van onze paarden moeten koelen door bijvoorbeeld een wondje of een zwelling. Ook wanneer je paard een zware training heeft gehad kan het heel effectief zijn om de benen te koelen. Wat is nu eigenlijk de beste manier om de benen te koelen? Wij leggen het uit in deze blog...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.