NAF Magic getest!

Weergaven
NAF Magic getest!

Wat doe je als je paard kijkerig is, heel kijkerig. En bang voor andere paarden? En niet eens dicht langs de hindernissen durft te lopen? Wat als hij zoveel stress opbouwt dat een ander hem niet eens een geruststellende aai over de hals kan geven als je erop zit?

naf-magic

Ik brak m’n hoofd over een paard van me. Longeren voor het rijden hielp niet, elke dag trainen was ook geen optie gezien de jonge leeftijd.

Extra veel in de wei of paddock leverde ook geen verbetering op. Toen ik er een keer hard vanaf klapte omdat ‘ie van iemand schrok, was het paard ook nog eens bang van mij. Weg alle vertrouwen, afstappen werd al moeilijk en ik had ‘m nog wel zelf opgeleid.

Dan maar eens drie maanden vakantie, op de wei. Terug onder het zadel was de stress meteen terug. En nu? Het ging al een stuk beter als de wind niet meer in de oren kwam en het geluid van de eigen voetstappen (ja, dat kan ook eng zijn) gereduceerd werden door de Equifit oorpluggen en Busse oornetje Silence maar we waren er nog lang niet.  M’n paard voelde aan alsof er elk moment een leeuw op de rug zou springen. Altijd op scherp, in de startblokken om weg te vluchten.

Terwijl ik dit schrijf ben ik anderhalve maand verder. Ik heb een nieuw paard! Zelfde verpakking, andere mindset! Op advies ben ik elke dag een scheutje NAF Magic (vloeibaar) over het voer gaan geven. Het zou even moeten inwerken, maar de eerste dag voelde ik meteen resultaat. Waar normaal de staart op de rug kwam te liggen, konden we een stuk comfortabeler rijden.

Ondertussen kan ik zeggen dat m’n paard een enorme boost zelfvertrouwen heeft gekregen. Alsof hij de hoofdzaken van de bijzaken kan scheiden.

Andere paarden blijven eng als ze in de buurt komen, maar de focus is veel sneller terug bij het werk. Het aantal schrikreacties is aanzienlijk gedaald en de progressie in de springparcoursen is gigantisch! Wat ben ik hier blij mee.

Voorlopig blijft NAF Magic op het menu staan, tot m’n paard meer bevestigd is waarna we het supplement gaan afbouwen. Eén ding is zeker, dit werkt! Ik gebruik de vloeibare NAF Magic. De eerste dag werd de brok met lange tanden gegeten, maar daarna ging het prima. Omgerekend kost NAF Magic een euro per dag en dat is me alles waard. Een paard dat veel sneller tot ontspanning komt en tevredener is in de trainingen. Had ik het maar eerder gevoerd!

Shop alleen dit weekend NAF Magic poeder of vloeibaar en ontvang 1 of 3 gratis NAF Instant Magic spuiten. 

Ontvang 1 NAF Instant Magic spuit t.w.v. €7,95 bij:

  • NAF Magic Liquid 1 liter
  • NAF Magic Poeder 750 gram
  • NAF Magic Poeder 1500 gram 

Ontvang 3 NAF Instant Magic spuiten t.w.v. € 23,50 bij:

  • NAF Magic Liquid 5 Liter
  • NAF Magic Poeder 3000 gram

In ons assortiment hebben we verschillende varianten op voorraad zoals de NAF Magic Vloeibaar en de NAF Magic Poeder

Gerelateerde berichten
Een schoon en fris paard in enkele minuten
Je paard wassen tijdens de koude winterdagen is geen pretje. Het water is koud en voordat je paard droog is duurt ook langer dan in de zomer. NAF heeft een nieuw product ontwikkeld waarmee je paard supersnel schoon wordt. De NAF Warming Wash en de NAF Lavender Wash zijn twee shampoo’s die je kunt gebruiken om je paard te voorzien van een heerlijk...
Achter de schermen: Van idee tot EquiFit product
In deze blog nemen wij een kijkje achter de schermen bij het productieproces van de Equifit beschermers, het Amerikaanse merk wat bekend staat om de mooi afgewerkte en functionele beschermers. Caitlin Thompson legt de diverse werkzaamheden van het productieproces uit...
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
De 5 musthaves van Floor van Kempen
In deze nieuwe blog lees je de top 5 favoriete producten van DocHorse amazone Floor van Kempen. Deze producten gebruikt Floor dagelijks...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.