Product uitgelicht: Kentucky Outdoordekens

Weergaven
Product uitgelicht: Kentucky Outdoordekens

In deze blog lees je alles over de nieuwe Kentucky outdoordekens. Wij hebben Thomas Tuytens, de man achter Kentucky, vragen gesteld over deze unieke dekens en wat deze zo anders maakt dan de andere outdoordekens.

kentucky-outdoor-deken

  • Wat is het speciale aan deze outdoordekens?

Onze All weather dekens zoals de naam het doet vermoeden zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en dus ideaal voor paarden die vaak buiten staan. Ze zijn gemaakt uit een extreem sterke buitenstof uit 1680 Denier High Tenacity Polyester. De waterdichte ademende buitenstof is bestending tegen veelvuldig. De stof heeft een waterkolom van 10.000 mm (ISO normen), dat wil zeggen dat jouw paard zonder zorgen een volledige dag in de harde regen mag staan en ’s avonds nog steeds droog zal zijn.

Verder hebben we hard gewerkt aan de pasvorm om zo meer comfort voor het paard te krijgen wat ook duidelijk te zien is als het deken op het paard ligt. Heel belangrijk voor outdoor dekens is dat ze altijd mooi op hun plaats blijven zitten, zeker nadat een paard zich gerold heeft.

  • Hoe komt het dat deze dekens zo sterk zijn?

Een van de belangrijkste onderdelen van een deken is de buitenstof. Een belangrijke meter bij het testen van stoffen zijn trek en scheursterkte. Dit wordt getest in een laboratorium met diverse machines. Belangrijk om weten is dat we bij Kentucky Horsewear al onze producties van stoffen testen in het laboratorium om er zeker van te zijn dat onze stoffen voldoen aan de vooropgestelde normen. Dankzij deze hoge normen van de buitenstof in combinatie met andere materialen en de sterkte van het naaigaren die we gebruiken zijn heel belangrijk voor de gehele sterkte van het deken.

kentucky-outdoor-deken-blue

  • Hoe vaak en hoe testen jullie dekens om tot het uiteindelijke resultaat te komen?

De ontwikkeling van nieuwe producten hebben een ontwikkelingsfase van gemiddeld twee jaar. Dit wil zeggen van idee tot wanneer een product verkrijgbaar is in winkels. Wij testen uiteraard de producten zelf op onze paarden en we hebben een goede samenwerking met een aantal grooms van onze ambassadeurs.

  • Blijven de dekens na meerdere malen wassen nog steeds goed waterdicht?

Belangrijk om weten is dat er een verschil is tussen waterdicht en waterafstotend. Een stof waterdicht maken doe je aan de hand van een coating of een laminaat. Coating kan je vergelijken met het insmeren van boterham met een dikke laag Nutella. Lamineren kan je vergelijken met het leggen van een plakje kaas op een boterham. Voor onze all weather dekens gebruiken wij een stof met een coating. Dankzij onze kennis en ervaring in de productie van stoffen voor tal van andere industrieën dan de paardensport kan je onze dekens veelvuldig wassen op 30 graden zonder dat deze haar waterdichtheid en waterafstotendheid verliest.

De dekens zijn zo sterk dat paarden die veel dekens kapot maken deze deken op kunnen krijgen. Door de extra sterke buitenstof is het bijna onmogelijk om de deken kapot te maken.

De Kentucky Outdoordekens zijn verkrijgbaar in diverse varianten zoals 0 grams en 300 grams. Tevens kan er een afneembaar halsdeel worden bevestigd op de deken.

Kentucky-outdoor-staartflap

Gerelateerde berichten
Exclusief kijkje achter de schermen bij de productie van artificieel bont van Kentucky!
Persoonlijk ben ik een grote fan van de Kentucky producten. De producten worden dagelijks voor meerdere paarden gebruikt en de kwaliteit blijft mooi! Alle bont artikelen kunnen gewassen worden en komen als nieuw uit de machine. Toen ik bij de laatste wasbeurt de Kentucky lederen peesbeschermers met bont uit de machine haalde vroeg ik me dan ook af ...
Wat maakt de artificiële konijnenvacht voering van de Kentucky dekens zo bijzonder?
In deze blog lees je alles over de warme binnenvoering van de Kentucky dekens. Wij hebben Thomas Tuytens, de man achter Kentucky, vragen gesteld over deze unieke binnenvoering waar wij erg enthousiast over zijn...
Meest gestelde vragen over de Bucas Recuptex deken
Lees hier alles wat je wilt weten over Bucas Recuptex! De Bucas Recuptex therapiedeken is een populaire deken en wij krijgen dan ook vaak vragen over de werking. In deze blog lees je de meest gestelde vragen en natuurlijk ook een antwoord daarop...
Is een winterdeken nog waterdicht?
De meeste paarden hebben rond deze tijd van het jaar weer een regen- of winterdeken op. Natuurlijk is het van belang dat deze deken de regen tegenhoudt maar het kan zijn dat de deken lek is. In deze blog kun je tips lezen om te testen of de deken nog waterdicht is...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.