Product uitgelicht: Presteq Faysport hoofdstel

Weergaven
Product uitgelicht: Presteq Faysport hoofdstel

We zien het steeds vaker; hoofdstellen, maar ook halsters met een anatomische vorm om het zo comfortabel mogelijk te maken voor het paard. Presteq Equestrian heeft zo een anatomisch hoofdstel ontwikkeld met wel 12 anatomische eigenschappen.

Wereldwijd is dit het eerste en enige hoofdstel met 12 anatomische eigenschappen, waarbij het hoofdstel de contouren van het paard volgt maar de belangrijke zenuwen, spieren, botten en gewrichten ontwijkt. Het Presteq hoofdstel is gemaakt van plantaardig gelooid leer, waardoor deze zacht voor de huid is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het maakt niet uit wat voor discipline je rijdt, het hoofdstel kan voor alle disciplines gebruikt worden.

Speciaal voor jou lichten wij de 12 anatomische eigenschappen van dit hoofdstel toe!

presteq-anatomisch-hoofdstel

De nekband en zenuwuiteinden
Als we over de nekband spreken dan hebben we het over de nekband achter de oren, welke het hoofd van het paard draagt. Op deze plek achter de oren lopen veel belangrijke zenuwuiteinden, maar ook de aanhechting van het Nuchal ligament bevindt zich op deze plek. Veel druk kan pijn en gevoeligheid veroorzaken. Het Presteq Faysport hoofdstel heeft een uitsnede in de voering waardoor de nekband optimaal kan functioneren. Twee gelkussens zorgen er daarnaast voor dat de druk verdeeld wordt om zo optimaal comfort te kunnen garanderen.

De ooraanzet en het frontriemsysteem van het hoofdstel
Dit hoofdstel is voozien van een kopstuk waarbij de vorm van de oren nauw gevolgd wordt. Dit voorkomt irritaties, kopschudden maar ook het kantelen van het hoofd tijdens het rijden. De frontriem van dit hoofdstel kan op het kopstuk geklikt worden waardoor de drukpunten op de kaakgewrichten en zenuwen verdwijnen. Het op deze manier bevestigen van de frontriem maakt het daarnaast ook nog eens heel makkelijk om deze te wisselen.

De kaakgewrichten en het jukbeen
Bijna alle hoofdstellen lopen over het kaakgewricht van het paard, waarbij de onderkaak verbonden is met de bovenkaak. Elke beweging die het paard met zijn mond maakt, veroorzaakt beweging in dit gewricht. Dit betekent dat vrijwel alle hoofdstellen wrijving veroorzaken als het paard kauwt, likt of zijn kaak wil ontspannen. Het FaySport hoofdstel is zo gevormd dat het kaakgewricht volledig wordt vermeden en dus geen wrijving veroorzaakt. Dit moedigt het paard aan om te kauwen, likken en zijn kaak te ontspannen. Een ontspannen kaak is een vereiste voor correcte aanleuning en verzameling. Tevens zorgt dit hoofdstel ervoor dat het jukbeen voldoende ruimte krijgt zodat deze niet wordt belast.

De luchtpijp
Extra speciaal aan dit hoofdstel is dat de keelriem door de vorm en bevestigingen van het hoofdstel overbodig is geworden. De keelriem is daarom weggelaten en voorkomt daarmee irritatie of blokkering van de luchtwegen.

De bakstukken en neusriem van het hoofdstel
De ringen waar de bakstukken van het hoofdstel aan bevestig worden zijn gemaakt van een elastische inzet. Hierdoor wordt de druk tussen en het kopstuk verminderd waardoor er een elastische verbinding ontstaat. De speciale vorm van de neusriem zorgt er daarnaast voor dat de nervus infraorbitalis ontweken wordt. Een te hoge druk op deze zenuw veroorzaakt gevoelloosheid van de bovenlip, neus, oogleden en kaak.

De kiezen, wangen en lagen
De Faysport neusriem is zo gevormd dat de binnenkant van de wangen van het paard ontzien worden en daarmee niet beschadigd raken. Het Faysport hoofdstel wordt daarnaast geleverd met elastische bitbandjes om de lagen te beschermen door de druk te verdelen over de lagen en de neusriem. Deze verspreiding en verlichting kan vooral voor jonge paarden of paarden met een onrustige of gevoelige mond heel nuttig zijn.

presteq-hoofdstel

Het neusbeen en de neusvleugels
Het uiteinde van het neusbeen is dun en breekbaar. Een lage neusriem kan irritatie of zelfs breuken in het neusbeen veroorzaken wanneer er te veel druk op komt. De FaySport neusriem wordt net boven het fragiele uiteinde geplaatst. De bovenkant van de neusriem is tevens breder dan de zijkanten en voorzien van gelvoering. De verbreding en gelvoering zorgen voor een betere drukverdeling en verhogen het comfort.

De sperriem is daarnaast aan de zijkanten van de neusriem bevestigd en helpt daarmee om het bit stil in de mond te houden. De zijdelingse bevestiging van de Faysport sperriem ontwijkt de neusvleugels en zorgt voor een optimale ademhaling.

Kortom, dit hoofdstel biedt op 12 verschillende plekken optimaal comfort voor het paard en is ideaal voor bijna alle disciplines. Bij Dochorse verkopen wij het Presteq hoofdstel! Wil jij meer informatie over of dit hoofdstel geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met een van onze specialisten!

Gerelateerde berichten
FAQ Rambo Micklem Hoofdstel
De meest gestelde vragen over het Rambo Micklem hoofdstel...
Nieuw van Dy'on
In deze blog brengen we je helemaal op de hoogte van alle veranderingen en nieuwigheden van Dy'on. Dy'on heeft het hele assortiment veranderd, sommige producten zijn aangepast en andere zijn helemaal nieuw! Zo komt er een supere mooie collectie met zadeldekjes, oornetjes en dekens...
Merk uitgelicht: de hoofdstellen van Passier!
Ben je opzoek naar een hoofdstel van topkwaliteit? Dan hoef je niet verder te zoeken! Passier staat bekend om de super kwaliteit hoofdstellen. De hoofdstellen van Passier gaan alvorens de verkoop door strikte kwaliteitscontroles om zo alleen het beste te kunnen garanderen. Sinds de oprichting van Passier is het merk continue bezig met het ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.