Wat maakt de TRM IronXcell zo bijzonder?

Weergaven
Wat maakt de TRM IronXcell zo bijzonder?

In deze nieuwe blog lichten wij een nieuw product uit namelijk: TRM IronXCell.

TRM IronXcell

Wat is TRM IronXcell?

TRM IronXCell is een specifiek (vloeibaar) supplement dat een hoge dosis ijzer en Vitamine B complex combineert. Deze vitamines kunnen in twee categorieën worden ingedeeld:

De vitamines die voornamelijk essentieel zijn voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes, namelijk Vitamine B6, Vitamine B12 en Foliumzuur.

En de vitamines die belangrijk zijn voor het energiemetabolisme, zenuwwerking en aminozuur en vetzuur metabolisme, namelijk: Vitamine B1, Vitamine B2, Niacine, Pantotheenzuur en Biotine.

Wat is het verschil tussen IronXCell en SpeedXCell?

TRM IronXCell bevat hogere doses IJzer, Vitamine B Complex en Ginseng dan de TRM SpeedXCell, maar het bevat niet de sporenelementen of de vet oplosbare vitaminen die de SpeedXCell levert. Waar SpeedXCell meer een algemeen supplement is, is de IronXCell speciaal ontwikkeld voor paarden waarbij de prestaties kunnen worden gemaximaliseerd door een zo’n hoog mogelijk aantal rode bloedlichamen in het bloed die zorgen voor zuurstoftransport. Denk hierbij aan eventingpaarden en renpaarden.

Wanneer gebruik je TRM IronXCell?

IronXCell is ontwikkeld voor drie specifieke doelgroepen:

  1. Racepaarden in training, waarbij de prestaties nauw verbonden zijn met de efficiëntie waarmee zuurstofrijk bloed naar spieren wordt getransporteerd en de algemene werking van de stofwisseling. Veel toptrainers die de algemene fitheid van het paard bepalen door het aantal rode bloedlichaampjes in het bloed te meten gebruiken IronXCell om de waarden van de rode bloedlichaampjes op het gewenste niveau te houden.
  2. Paarden die herstellende zijn van ziekte, vele aandoeningen, waaronder parasitaire besmettingen (inclusief Babesiosis, een ziekte die wordt veroorzaakt door een tekenbeet waarbij de parasiet Babesia wordt overgebracht) kunnen leiden tot de afbraak van rode bloedcellen en/ of bloedverlies, wat het aantal rode bloedcellen kan laten afnemen en de ijzerwaarden in het bloed verlagen. IronXCell biedt een hoge dosering natuurlijk beschikbaar ijzer samen met vitaminen dat de aanmaak van hemoglobine en rode bloedcellen stimuleert.
  3. Endurance paarden, net als bij lange afstand (hard-)lopers, is een van de factoren die het uithoudingsvermogen en de prestatie beïnvloed het aantal rode bloedcellen. Hoewel, dit kan worden beïnvloed door fysiologische factoren, zoals aanpassing aan hoogtes in combinatie met genetische aanleg tussen dieren. Door suppletie met IronXCell kan men ervoor zorgen dat het dier dagelijks voldoende ijzer en B vitamine binnen krijgt om de rode bloedcel waarde op peil te houden.

IronXCell is geen wondermiddel, maar het is extreem goed inzetbaar om paarden te helpen pieken wanneer ze in zware training staan, of wanneer ze in het wedstrijdseizoen moeten presteren.

Bekijk hier alle supplementen van TRM.

Gerelateerde berichten
Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?
Wat maakt de TRM Electrolyte Gold bijzonder? Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het ...
TRM Stride - Het wetenschappelijke bewijs
In deze blog lees je alles over de TRM Stride. Welke ingrediënten zitten erin en hoe is het product ontstaan...
TRM Kurasyn 360X uitgelicht
Ken jij de Kurasyn van TRM al? Kurasyn bevat o.a. curcumine dit is het actieve bestanddeel in kurkuma, echter bevat kurkuma zelf slechts 1.6 tot 3.3% curcumine. Het actieve bestanddeel in de Kurasyn bevat maar liefst 14% curcumine en is zeer goed opneembaar. Hierdoor zie je na enkele dagen al verbetering. Kurasyn heeft een verlichtende werking en ...
In deze blog lichten wij toe wat de TRM Isopro Elektrolyten zo bijzonder maakt en hoe dit supplement je paard kan ondersteunen...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.