Wat maakt de TRM Isopro zo bijzonder?

Weergaven

In deze blog lichten wij toe wat de TRM Isopro Elektrolyten zo bijzonder maakt en hoe dit supplement je paard kan ondersteunen.

In deze blog lichten wij TRM Isopro 2000 toe. In een eerdere blog lichten wij het belang van elektrolyten toe en hoe belangrijk het is om je paard elektrolyten bij te voeren op dagen dat hij  veel gezweet heeft.

TRM Isopro

TRM heeft het supplement Isopro 2000 ontwikkeld, dit is een isotonisch elektrolyten supplement. Isotonisch wil zeggen dat het ervoor zorgt dat de cellen dezelfde osmotische waarden houden. Simpel gezegd: het zorgt ervoor dat de hoeveelheid vocht in de cellen en buiten de cellen gelijk kan blijven, de cellen drogen niet uit.

Wat is de TRM Isopro?

Isopro is een elektrolyten supplement wat dagelijks gegeven kan worden. Intensieve training kan ervoor zorgen dat het paard 40 tot 60 keer zoveel warmte produceert dan wanneer het paard op rust staat. Zo’n grote verhoging van de warmte kan de prestaties van het paard beperken. De belangrijkste manier waarop een paard zijn warmte kwijt kan raken is door te zweten. Zweten zorgt echter niet alleen voor verlies van water, maar ook belangrijke elektrolyten worden door het zweet uitgescheiden. Als deze elektrolyten niet worden aangevuld kan dit ervoor zorgen dat melkzuur wordt opgebouwd in de spieren, tying up, uitdroging, en verminderde prestaties.

Hoe ondersteunen elektrolyten de prestaties?

  • Natrium: essentieel voor de werking van spieren, zenuwen en cellen. Belangrijk voor de osmotische beweging in en uit de cellen.
  • Potassium: werkt samen met natrium op het gebied van de osmotische werking, de spiercontracties en zenuwwerking.
  • Chloride: is samen met natrium en potassium verantwoordelijk voor de zuurtegraad in de cellen.  Chloride is erg belangrijk voor een goede werking van de nieren.
  • Calcium: is betrokken bij celmembraanfunctie, bloedstolling en neuromusculaire functies.
  • Magnesium: is essentieel voor spiercontractie en engerieproductie.
  • Bicarbonaat: werkt als een buffer om een overschot aan melkzuur te voorkomen.
  • Sulfaat: verbetert opname van negatief geladen elektrolyten.
  • Citraat: helpt hij het herstel van de isotonische balans.

Let op dat je bij het voeren van elektrolyten altijd voldoende drinkwater aanbiedt. Doordat elektrolyten zouten zijn zal dit een drinkreactie veroorzaken. We raden ook altijd aan om elektrolyten na de inspanning te geven, om de tekorten weer aan te vullen.

Gerelateerde berichten
Update zomercollectie Bucas 2017
De nieuwe zomercollectie is inmiddels bij ons gearriveerd dus tijd voor een update! In deze post zal ik je snel bijpraten over alle nieuwigheden uit de Bucas collectie en een kijkje geven achter de schermen van de fotoshoot! Dit is het eerste seizoen dat wij producten hebben opgenomen in ons assortiment uit de Freedom collectie. Deze collectie van...
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
Bescherm je paard tegen zonnebrand
Door de zon een rode en verbrande huid oplopen is voor ons, mensen, niet fijn maar ook paarden kunnen hier last van krijgen. In deze blog lees je alles over zonnebrand bij paarden en hoe je hiervoor kunt beschermen...
Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?
Wat maakt de TRM Electrolyte Gold bijzonder? Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.