Vitamine D en Omega 3 tekort in de winter?

Weergaven
Vitamine D en Omega 3 tekort in de winter?

Wist je dat veel paarden een tekort aan vitamine D en Omega 3 hebben in de winter? Waar ze in de zomer nog heerlijk op de wei staan, hebben ze in de winter vaak een deken op, is er minder zonlicht en staan ze wat vaker op stal.

Vaak krijgen ze hierdoor te weinig Vitamine D en Omega 3 binnen, en is het noodzakelijk om dit aan te vullen, om scheve verhoudingen te voorkomen. TRM Ovega vult het Omega 3 en Vitamine D tekort aan en is daarnaast goed voor paarden die wel wat algehele ondersteuning kunnen gebruiken.

trm ovega

Zorg dat de verhouding Omega-3 en Omega-6 in balans is met TRM Ovega

Graanrijke voeding bevat over het algemeen meer omega-6 dan omega-3. Een gebruikelijke verhouding tussen omega-3 en omega-6 in graanrijk voer is ongeveer 1:10. Paarden die veel granen krijgen hebben daarom een scheve verhouding tussen de omega-3 en omega-6 in het lichaam.

Omega-3 en Omega-6 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren met een lange keten. Ze leveren belangrijke voordelen door hun metabolische omzettingen in het lichaam en zo helpen deze macromoleculen bijvoorbeeld het stroomlijnen van signaalwegen, immuun- en anti-inflammatoire reacties en het regelen van bloed- en hartfuncties.

De 3 meest onderzochte Omega-3 vetzuren:

  • Eicosapentaeenzuur (EPA)
  • Docosohexaeenzuur (DHA)
  • Alfa-linoleenzuur (ALA)

TRM Ovega bevat drie belangrijke oliën die bovenstaande Omega-3 vetzuren bevatten.

1.Zeealgenolie

Zeealgenolie is afkomstig van een rijke bron met een hoog gehalte aan EPA en DHA, wat weer meerdere  voordelen heeft voor de gezondheid van je paard. Je kunt hierbij denken aan een glanzende vacht, een betere huidconditie, ondersteuning aan de luchtwegen, gewrichtsfunctie en darmfunctie.

2.Koudgeperste lijnzaadolie

Koudgeperste lijnzaadolie is een gecombineerde bron van ALA en LA. Zowel ALA als LA zijn essentiële vetzuren en worden omgezet in respectievelijk EPA/DHA en arachidonzuur (AA) Ze hebben meerdere biologische functies en fungeren als precursoren voor moleculen in verschillende metabolische routes.

3. Rijstzemelenolie

Rijstzemelenolie is rijk aan Gamma Oryzanol en natuurlijk voorkomende antioxidanten in de vorm van tocoferolen en tocotienolen. Door het voorkomen van oxidatie van huidvetten en collageen helpt het om de vacht een gezonde kleur en elasticiteit te behouden. Het is een energierijke voeding die bijzonder geschikt is om aan paarden te voeren ter bevordering van het fysieke welzijn en dealgemene uitstraling.

Het is daarnaast belangrijk dat je paard voldoende Vitamines binnenkrijgt, waaronder Vitamine -A, D3 en E.

Zo is Vitamine A belangrijk voor een gezond gezichtsvermogen, de huid en het immuunsysteem van je paard. Vitamine D3 kennen we bijna allemaal wel en wordt ook wel ‘de zonneschijnvitamine’ genoemd.

 Een belangrijke vitamine voor je paard, waar ze in de winter nog wel eens beperkt blootgesteld worden aan zonlicht door het gebruik van een deken en meer uren op stal.

TRM Ovega biedt verschillende gezondheidsvoordelen voor je paard en is een heel fijn aanvullend supplement voor paarden die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Onderhoudt de vacht en mobiliteit met een extra boost zoals de TRM Ovega.

 

 

Gerelateerde berichten
Supplementen voor de hoeven
Voedingssupplementen voor de hoeven bevatten 1 of meer ingrediënten welke als aanvulling op het normale rantsoen gegeven kunnen worden. Dit kunnen onder andere kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren of enzymen zijn. Onder het grote aanbod van supplementen zijn supplementen voor de hoeven het meest populair. Supplementen voor de hoeven zijn ...
Olie in het dieet van het paard: kies verstandig!
“Alle oliën zijn 100% vet, dus er is geen verschil in het aantal calorieën wat hierin zit,” zegt Catherine Whitehouse, M.S., voedingsadviseur voor het Kentucky Equine Research (KER). “Er bestaat veel variatie tussen de omega-3 en omega-6 waarden in de oliën die vaak aan paarden gevoerd worden. Deze vetzuren zijn bijzonder interessant voor ...
Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?
Wat maakt de TRM Electrolyte Gold bijzonder? Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het ...
Wat maakt de TRM IronXcell zo bijzonder?
In deze nieuwe blog lichten wij een nieuw product uit namelijk: TRM IronXCell...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.