De Equilibrium Massage Heat Pad: ook voor ruiters!

Weergaven
De Equilibrium Massage Heat Pad: ook voor ruiters!

De Equilibrium Massage Heat Pad is hét warmtekussen voor jouw paard. Het biedt zowel warmte- als massagemogelijkheden en kalmeert en ontspant de hardwerkende spieren. Wist je dat deze Heat Pad ook voor ons als ruiters een echte musthave is?

massage heat pad

Uit onderzoek blijkt namelijk dat massages wel degelijk voordelen heeft voor ruiters met klachten zoals pijn in de onderrug, nekpijn, pijn door artrose en hoofdpijn. Dat massages van invloed zijn op ruiters met deze klachten is dan duidelijk, maar wat voor voordelen biedt het dan precies?

De voordelen van Massages 

De voordelen van massages zijn dan ook onder andere een vermindering van overmatige spierspanning na een intensieve training, maar het verhoogt ook het bewegingsbereik. Het heeft daarnaast ook een positieve invloed op de circulatie en voeding naar beschadigd weefsel. Kortom, het gebruik van massage heeft vele voordelen, waar de Massage Heat Pad jou waarschijnlijk bij kan helpen.

Gebruik het Equilibrium Warmtekussen

Wist je dat er ook voordelen zijn als het gaat om de warmte die het warmtekussen afgeeft? Warmte geeft namelijk ook vele voordelen voor de ruiter. De theorie achter warmte is dat door het verhogen van de temperatuur van de huid, het zachte weefsel, vasodilatatie optreedt. Ook wel het verwijden van de bloedvaten wat weer leidt tot een toename van de bloedstroom bij lagere druk. De stofwisselingsnelheid en de flexibiliteit van het weefsel nemen daarmee ook toe.  

Warmte verhoogt de zuurstofopname en het heeft daarnaast een positieve invloed op de snelheid van de genezing van het weefsel. Onderzoek heeft aangetoond dat warmte-wrap therapie op korte termijn vermindering van pijn en bewegingsbeperking geeft bij patiënten met onder andere acute lage rugpijn. Warmtetherapie zou het meest geschikt zijn voor acute pijn, nekpijn, chronische pijn en zwellingen. Ruiters hebben vaak last van problemen in een van deze gebieden, waardoor het heel zinvol kan zijn om hier eens goed naar te kijken.

Wij helpen jou!

Mocht je opzoek zijn naar iets wat je kan helpen bij en massage of een massage in combinatie met warmte, dan kun je naast het gebruik voor je paard, de Massage Heat Pad van Equilibrium ook toepassen op jezelf! Je bekijkt hem hier.

Gerelateerde berichten
Klinische studie Equilibrium massage pad
De werking van de Equilibrium massage pad is onderzocht in een onafhankelijke klinische studie door het Myerscough College in Lancashire. Er is o.a. getest op ontspanning, paslengte en vermindering van stijfheid. De resultaten lees je in het onderstaande onderzoek...
Massagedekens: wat is het verschil?
In de vorige blog heb je alles kunnen lezen over het verschil tussen therapie dekens en in deze blog leggen we alles uit over de massagedekens die wij in het assortiment hebben...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.