Het verschil tussen alle Horseware dekens

Weergaven
Het verschil tussen alle Horseware dekens

Horseware heeft vele dekens in het assortiment en heeft hierbij een onderscheid gemaakt tussen Rambo, Rhino en Amigo dekens. Wat is nu het grootste verschil tussen deze drie merknamen? In deze blog leggen we je het uit!

Horseware heeft vele dekens in het assortiment en heeft hierbij een onderscheid gemaakt tussen Rambo, Rhino en Amigo dekens. Wat is nu het grootste verschil tussen deze drie merknamen? In deze blog leggen we je het uit!

Rambo
Het eerste model van Horseware is de Rambo deken. Deze supersterke dekens zijn verkrijgbaar in diverse modellen. De Rambo buitendekens zijn gemaakt van 1000 D Ballistic Nylon. Dat is super sterk materiaal en bijna niet kapot te krijgen! Ballistic Nylon wordt ook gebruikt voor kogelwerende vesten. Dit is de buitenste laag op zo’n bescherm vest.
De binnenvoering van de Rambo dekens zijn voorzien van polyester. Dit is anti bacterieel, wordt niet statisch en laat je paard stralen onder de deken. De vulling wordt genoemd ‘’thermobonded fibrefill’’. Dit houdt in dat de vulling altijd luchtig blijft en op alle plaatsen even warm is. Zelfs als je paard gaat liggen en een drukpunt krijgt in de vulling, als de deken weer goed ligt trekt het drukpunt er ook weer uit!

Alle Rambo dekens zijn voorzien van drie kruissingels en een ‘V’ voorsluiting. Door de zachtere binnenvoering gaan de Rambo dekens niet schuren bij schouders of schoft.
De Rambo staldekens zijn gemaakt van 1000 D Ripstop materiaal. Dit zorgt ervoor dat bij een gaatje de stof niet verder door scheurt.

rambo-deken

Rhino
De Rhino buitendekens zijn allemaal voorzien van speciale techniek om de deken waterdicht te krijgen. De dekens zijn opgebouwd uit 4 lagen:

  1. Sterke buitenkant – De buitenkant is gemaakt van een oersterke polypropyleen stof. Deze stof is 2 keer zo sterk dan de veelgebruikte polyester stof. Deze stof is waterafstotend. De druppels blijven op de deken liggen en worden niet geabsorbeerd door de stof.
  2. Waterdichte stof in het midden – De waterdichte coating (Aquatrans) is niet op de buitenste laag van de deken aangebracht maar op de laag daaronder. Zo blijft de coating in tact en kan deze niet beschadigd raken door invloeden van buitenaf. Waterdichtheid is gegarandeerd!
  3. Comfortabel aan de binnenkant – Onder de waterdichte laag is de deken gevuld met een thermobonded stof. Met uitzondering van de ongevoerde dekens.
  4. Polyester voering – De voering van de Rhino dekens zijn antistatisch en antibacterieel zodat de vacht van je paard mooi glanst en zacht aanvoelt.

Naast deze unieke samenstelling van de stof zijn alle Rhino dekens ook voorzien van de speciale Vari-Layer Technology. Bij een standaard deken gaat 80% van de warmte verloren door 40% van het oppervlakte van de deken. Met deze kennis in het achterhoofd heeft Horseware de Vari-Layer lijn ontwikkeld. Vari-Layer verhoogt de concentratie vezels in de vulling op de rug en bij de heupen van het paard om verlies van warmte te beperken. De vari-layer dekens zijn verkrijgbaar in 450 gram (Heavy) en 250 gram (Medium).

rhino-deken

Amigo

Een ander zeer bekend model van Horseware zijn de Amigo dekens. Dit instapmodel van Horseware staat bekend om de degelijke maar zeer kwaliteitsvolle dekens. Deze dekens hebben een 1200 D Polyester buitenstof en is zeer geschikt als winterdeken. De Amigo dekens zijn er in diverse modellen en hebben een ‘V’ voorsluiting, Disc voorsluiting of een originele rechte voorsluiting. Tevens zijn er van Amigo ook XL modellen verkrijgbaar. Amigo heeft ook de Hero 900 lijn, dit zijn degelijke buitendekens voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij deze dekens kunnen geen liners gemaakt worden en zijn deze dekens alleen beschikbaar zonder hals of met een vaste hals.
De staldekens van Amigo zijn gemaakt van 210 D Ripstop materiaal.

amigo-deken

Garantie
De Rambo en Rhino dekens hebben allemaal 3 jaar garantie op de waterdichtheid en hardware (dit zijn de clipjes van de voorsluiting of kruissingels). Amigo dekens hebben deze 3 jaar garantie niet. Door de speciale Aquatrans technologie hebben alle Horseware dekens een uitmuntende waterdichte laag. De hydrofobe buitenste laag zorgt ervoor dat het water niet in de deken kan lopen en laat het water van de deken af lopen. De binnenste hydrofiele laag zorgt ervoor dat het zweet van je paard in de deken trekt. Hierdoor blijft je paard altijd droog onder een Horseware deken in de regen of als het paard gezweet heeft.

garantie-rambo-rhino-amigo-dekens

Gerelateerde berichten
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
Therapie dekens: wat is het verschil?
Er zijn op dit moment vele soorten therapiedekens welke allemaal een andere werking hebben. In deze blog lees je de verschillende werkingen van de dekens...
Update wintercollectie Rhino
De nieuwe collectie winterdekens komt er weer aan en daarom de hoogste tijd om de Horseware Rhino dekens toe te lichten. Wat maakt deze dekens bijzonder en waarom moet je paard echt een Rhino deken op lees je in deze blog...
Product uitgelicht: Kentucky Outdoordekens
In deze blog lees je alles over de nieuwe Kentucky outdoordekens. Wij hebben Thomas Tuytens, de man achter Kentucky, vragen gesteld over deze unieke dekens en wat deze zo anders maakt dan de andere outdoordekens...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.