TRM Stride - Het wetenschappelijke bewijs

Weergaven
TRM Stride - Het wetenschappelijke bewijs

In deze blog lees je alles over de TRM Stride. Welke ingrediënten zitten erin en hoe is het product ontstaan.

Stride is ontwikkeld als voedingssupplement voor de ondersteuning van gezond kraakbeen in gewrichten en als ondersteuning bij herstel van bindweefsel en kraakbeen.

Stride is een natuurlijk supplement voor gewrichten van sportpaarden. Het bevat enkel natuurlijke ingrediënten waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan verlichting van gewrichtsproblemen.

Klinisch onderzoek TRM Stride

In 1969 werden de eerste klinische onderzoeken gedaan om de effectiviteit van glucosamine te bepalen bij de behandeling van osteoartritis. Duitse artsen gebruikten een injecteerbare oplossing van 400mg glucosamine sulfaat en rapporteerden een aanzienlijke vermindering van pijn, vaak in combinatie met een verbetering van de beweging. Begin jaren ’80 verschenen verschillende onderzoeken naar de effectiviteit van oraal toegediende glucosamine sulfaat. Dubbele blinde controles werden uitgevoerd in Italië, Frankrijk, Portugal en de Filipijnen. De resultaten van deze onderzoeken kwamen met elkaar overeen.

Glucosamine toediening werd in verband gebracht met stapsgewijze en progressieve vermindering  van gewrichtspijn en –gevoeligheid, en een verbetering in de beweging van het betreffende gewricht werd opgemerkt. Ook belangrijk was het feit dat in alle blinde studies, geen enkele bijwerking werd gemeld van de oraal toegediende glucosamine. Dit is een betekenisvolle conclusie, omdat de traditionele behandeling met NSAID’s (Non steroidal anti-inflammatory drug. Een pijnstiller die wordt gebruikt voor toepassing op het bewegingsapparaat. Een voorbeeld hiervan is ibuprofen of phenylbutazone) vaak ongewenste bijwerkingen kent, zoals maagkrampen of maagzweren. De behandeling met oraal toegediende glucosamine had de voorkeur in alle onderzoeken omdat het makkelijk toe te dienen was, en goed werd opgenomen door de paarden.

Anders dan de NSAID’s of intraveneuze injecties is orale toediening niet duur en neemt het weinig tijd in beslag voor zowel dierenarts  of de eigenaar van het paard. De belangrijkste conclusie van alle onderzoeken was waarschijnlijk dat, in tegenstelling tot de NSAID’s, glucosamine de effecten van de degeneratieve gewrichtsaandoening kan doen omkeren, waarbij de aandoening op celniveau wordt behandeld. NSAID’s geven verlichting van de pijnklachten, maar doen niks om de oorsprong van het probleem aan te pakken. Integendeel, ze vertragen de proteogycaan synthese, waardoor de vermindering van het kraakbeen wordt verergerd.

Een onderzoek dat in 1991 werd uitgevoerd wees uit dat oraal toegediende glucosamine goed wordt opgenomen en het maagdarm kanaal niet aantast, wat bij NSAID’s vaak wel het geval is. Verschillende studies hebben gemeld dat de voordelen van de glucosamine behandeling een maand na de laatste toediening nog konden worden waargenomen, waar dat bij de controlegroep die een placebo toegediend kregen binnen enkele dagen al geen verbetering meer kon worden waargenomen. In een andere studie werd geconstateerd dat de eerste reactie op een bekende NSAID (ibuprofen) snellere pijnvermindering was in vergelijking met de glucosamine. Echter, de verbetering met de glucosamine toediening was langzaam maar progressief. In de achtste week van het onderzoek bleek dat de voordelen en pijnvermindering bij het gebruik van glucosamine aanmerkelijk groter waren dan de toediening met ibuprofen.

Chondroitine sulfaat is ook onderzocht voor het effect wat het heeft op gewrichten aangedaan door artritis. De meest voorkomende bevinding is het effect dat chondroitine sulfaat heeft op de gewrichten. Een studie die in 1995 in Italië werd gedaan constateerden de onderzoekers dat na vijf dagen na orale toediening van chondroitine sulfaat de moleculaire dichtheid van hyaluronzuur was toegenomen, en een afname van het degeneratieve enzym N-acetyl-glucosaminidase. Net als glucosamine wordt chondroitine sulfaat goed opgenomen in het spijsverteringskanaal zonder bijwerkingen. Dit maakt deze ingrediënten geschikt voor de toepassing bij paarden met osteochondrose. Het is zeldzaam dat een behandeling wordt gevonden voor verslechterende gewrichten, laat staan een supplement dat goed wordt opgenomen, geen bijwerkingen kent en goedkoop is.

TRM Stride is een speciaal supplement dat Glucosamine, Chondroitine sulfaat en MSM bevat. Al deze ingrediënten dragen bij aan herstel van aangedane gewrichten.

Gerelateerde berichten
Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?
Wat maakt de TRM Electrolyte Gold bijzonder? Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het ...
Wat maakt de TRM IronXcell zo bijzonder?
In deze nieuwe blog lichten wij een nieuw product uit namelijk: TRM IronXCell...
Werken aan gezonde gewrichten
Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit ...
TRM Kurasyn 360X uitgelicht
Ken jij de Kurasyn van TRM al? Kurasyn bevat o.a. curcumine dit is het actieve bestanddeel in kurkuma, echter bevat kurkuma zelf slechts 1.6 tot 3.3% curcumine. Het actieve bestanddeel in de Kurasyn bevat maar liefst 14% curcumine en is zeer goed opneembaar. Hierdoor zie je na enkele dagen al verbetering. Kurasyn heeft een verlichtende werking en ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.