Uitgelicht: Bucas Power Turnout

Weergaven
Uitgelicht: Bucas Power Turnout

Bucas Power Turnout

De kou begint al flink het land in te trekken. Niet alleen de sjalen, mutsen en handschoenen zijn weer aanwezig in het straatbeeld, maar ook de winterdekens. Er zijn vele soorten dekens en daarnaast ook in verschillende dikten. In deze blog lees je alles over de Bucas Power Turnout, een alles in 1 deken!

De Bucas Power Turnout is een waterdichte ademende deken voor de herfst, winter en het voorjaar. Door de zilveren kleur van de buitenstof (de oersterke Ballistic Nylon) en de antibacteriële Stay Dry binnenvoering, kun je de deken gebruiken tussen de -10 en +16 graden.

De zilveren buitenstof heeft een onwijs fijne eigenschap; het houdt warmte vast en is tevens zon reflecterend. De zon wordt weerkaatst waardoor deze geen opwarmend effect heeft tijdens warme zonnige dagen, daarnaast houdt de zilveren stof lichaamswarmte beter vast. Ken je die zilveren dekens welke je ook wel in een EHBO trommel aantreft? Deze heeft dezelfde werking voor jouw paard.

Bucas Power Turnout Stay Dry

De binnenvoering van de Bucas Power Turnout heeft Stay Dry, dit is de synthetische variant van wol. Deze antibacteriële voering transporteert het zweet/vocht razend snel naar buiten en zorgt altijd voor een droge laag direct op de vacht en hierdoor koelt het paard niet af door zweet/vocht. Tussen het paard en de deken ontstaat een laag stilstaande lucht en dit zorgt voor de isolatie. Dit zorgt ervoor dat de deken die dun is toch veel isolatie kan verzorgen. Door deze handige voering heb je na het rijden geen zweetdeken nodig en kan het paard gelijk de winterdeken weer op.

De standaard Bucas Power Turnout Light kun je gebruiken tussen de -10 en +16 graden. Er is ook een dikkere variant van de Power Turnout verkrijgbaar, namelijk de Bucas Power Turnout Extra. Deze deken is het beste te gebruiken is tussen de -25 en +13 graden. Deze deken kun je iets later in de herfst beginnen te gebruiken en is speciaal voor kou gevoelige paarden of paarden die altijd onder dikke dekens staan. Deze temperatuurrange is uiteraard een richtlijn en het kan zijn dat jouw paard eerder een dikkere deken nodig heeft door bijvoorbeeld het scheren.

De Bucas Power Turnout is verkrijgbaar in veel verschillende maten en daardoor is het van groot belang om de juiste maat te kiezen. Door middel van de matentabel van Bucas kun je snel de juiste maat voor je paard bepalen.

Bucas Power Turnout Temperatuur

Gerelateerde berichten
Update zomercollectie Bucas 2017
De nieuwe zomercollectie is inmiddels bij ons gearriveerd dus tijd voor een update! In deze post zal ik je snel bijpraten over alle nieuwigheden uit de Bucas collectie en een kijkje geven achter de schermen van de fotoshoot! Dit is het eerste seizoen dat wij producten hebben opgenomen in ons assortiment uit de Freedom collectie. Deze collectie van...
Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken
"Zonder dat ik het weet voel ik bij sommige paarden of ze de Bucas Recuptex deken 2 uur van te voren opgehad hebben of niet!" Bianca Schoenmakers deelt haar ervaring met de Bucas Recuptex deken. In samenwerking met ons heeft ze de deken getest, lees hier haar bevindingen...
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
Update wintercollectie Rhino
De nieuwe collectie winterdekens komt er weer aan en daarom de hoogste tijd om de Horseware Rhino dekens toe te lichten. Wat maakt deze dekens bijzonder en waarom moet je paard echt een Rhino deken op lees je in deze blog...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.