Product uitgelicht: Colosan
In deze blog lichten wij het product Colosan uit. Wanneer een verstoring in de darmen ontstaat kan koliek tot gevolg hebben. Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn, en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn verstopping, kramp en gas. Als je denkt dat je paard koliek heeft is het belangrijk eerst de dierenarts te bellen, in afwachting tot de dierenarts er is kun je je paard Colosan toedienen.
Colosan heeft een verlichtende werking bij krampkoliek en gaskoliek, dit komt door de kruiden die erin zijn verwerkt. Colosan bevat de volgende ingrediënten: Lijnzaadolie, Zwavel, Levertraan, Anijsolie, Venkelolie, Karwijzaadolie, Kaneelolie en Kamille.
Deze ingrediënten hebben samen een verlichtende werking. Enkele ingrediënten uitgelicht:
- Kaneelolie: Kaneelolie is effectief bij gasvorming en kalmeert de maag. Het ondersteunt bij diarree en een opgeblazen gevoel.
- Anijsolie: Anijsolie bevordert de spijsvertering en geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid.
- Karwijzaadolie: Karwijzaadolie ondersteunt een gezonde spijsvertering en is effectief bij winderigheid, pijn en krampen in de maag en darmen. Ook draagt het bij aan een goede functie van de maag en darmen.
- Venkelolie: Venkelolie is een veelgebruikte olie bij spijsverteringsproblemen. Zo werkt het bij verlichting van een opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping en pijn en krampen in de buik en darmen.
- Kamilleolie: Kamilleolie heeft een reinigend en kalmerend effect op het maagdarmstelsel vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen.
- Lijnzaadolie: Gewavelde lijnzaadolie heeft een gunstig effect op de spijsvertering en darmwerking.
- Levertraanolie: Levertraan bevat veel natuurlijke vitamine A en is onmisbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal.
Colosan kan dus goed worden ingezet bij paarden die last hebben van gas- of krampkoliek. Omdat je zonder onderzoek van de dierenarts niet goed kunt vaststellen welke vorm van koliek je paard heeft raden we altijd aan een dierenarts te raadplegen.
Naast de krampstillende en gas afdrijvende werking ondersteunt Colosan ook de extreme gistingsprocessen die voor ongemak kunnen zorgen.
Toediening Colosan
De toediening van Colosan is eenvoudig. Het wordt geleverd met een doseerspuit zodat het (onverdund) in de mond van het paard kan worden toegediend. De dosering voor paarden is 15 ml, voor veulens is 4-8 ml. Vaak treedt na 30 minuten al verlichting van de problemen op, maar indien nodig kan de behandeling na 30 minuten tot 2 uur worden herhaald.
Als een paard gevoelig is voor koliek is het aan te raden altijd een verpakking Colosan beschikbaar te hebben, zodat je meteen eerste hulp kunt verlenen aan het paard. Ga daarnaast na wat de oorzaak van de terugkerende koliek kan zijn. Stress, transport of een verstoorde darmbalans (bijvoorbeeld na een kuur antibiotica) kunnen hieraan ten grondslag liggen. Probeer altijd de oorzaak van koliek aan te pakken.