De perfecte crossbeschermer van Lemieux

Weergaven
De perfecte crossbeschermer van Lemieux

De crossbeschermers hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Met nieuwe technologieën is er steeds meer mogelijk om comfort en optimale bescherming met elkaar te combineren. In deze blog leggen we de werking uit van de Lemieux cross beschermers.

Le-mieux-beschermers

 

The hard work

Tot een aantal jaar geleden zag je in de eventingsport vooral heel veel beschermers met een stalen plaat. Deze plaat beschermt de pezen tegen trauma van buitenaf, bijvoorbeeld wanneer je paard tijdens een sprong of het grote galopperen met zijn achterbeen zijn eigen voorbeen raakt. De LeMieux Stealth Air XC boot is voorzien van zo’n stalen schaal. Naast goede bescherming is het voor beenbescherming in de eventing ook erg belangrijk dat de temperatuur binnen de peesbeschermer niet te hoog oploopt. Op warme dagen kan de temperatuur onder de beenbescherming oplopen tot 45-50 graden. Veel te warm voor het weefsel, waardoor ernstige schade kan ontstaan. Ventilatie is daarom essentieel.

De Stealth Air XC beschermers zijn uitgevoerd met mesh. Dit ademende materiaal in de schaal zorgt ervoor dat de ventilatie is gewaarborgd. Daarnaast is de beschermer ultra lichtgewicht en waterafstotend. Als de crossbeschermer te veel water opneemt, zowel zweet als het water na het rijden van de watercombinatie wordt deze erg zwaar, wat je paard extra energie gaat kosten.

Responsive Smart Layer

Nieuw in de ontwikkeling van de crossbeschermers is een impact responsive smart layer. Deze laag is opgebouwd uit vrije moleculen. Deze deeltjes blijven flexibel en in hun vrije vorm wanneer er geen druk wordt uitgeoefend. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer je paard stapt, draaft of galoppeert. Bij druk verzamelen de moleculen zich op de plaats van de impact en hierdoor ontstaat er een harde, beschermende laag, juist daar waar het nodig is. Is de extra druk over, dan keren de moleculen direct weer terug naar de oorspronkelijke, flexibele staat met optimale bewegingsvrijheid.

In de LeMieux Stealth Air XC Boots vind je een kleine smart layer die de stalen schaal ondersteunt. De flexibele Shoc Air XC Boots is geheel opgebouwd uit een smart layer. De schokabsorberende laag is heel stevig en kan alle obstakels in de cross doorstaan. Daarnaast staat ook hier ventilatie voorop: aan de buitenzijde vind je luchtgaten en de binnenvoering is van 3D mesh, afgewerkt met katoen voor extra comfort.

Perfecte pasvorm

Verder is het voor een crossbeschermer erg belangrijk dat de pasvorm perfect aansluit. Doe je dit niet dan is de kans groot dat er zand en vuil in de beschermer komt. Door kleine verschuivingen zorgt dit al snel voor schuurplekken of irritaties. De velcro banden aan de beschermer maken het extra makkelijk om de boots goed aan te laten sluiten. Daarnaast kan je erop letten dat er een uitsnede achter de knie vrij wordt gehouden, zodat het been optimaal kan buigen.

Le-mieux-beschermers-1

Gerelateerde berichten
Reisverslag Spoga 2019
Afgelopen zondag zijn wij naar de Spoga in Keulen geweest om op zoek te gaan naar vernieuwende producten/merken en om de nieuwe collecties van onze vaste merken te bekijken. De Spoga is een grote beurs waar alle leveranciers samenkomen om nieuwe producten te presenteren. Ik kijk altijd enorm uit naar deze beurs omdat het vinden van nieuwe producten...
Welke zadelonderlegger past bij jouw paard? - Gastblog Lemieux
Onderleggers zijn er in alle soorten en maten, ook bij LeMieux. Maar waar moet je op letten als je een halfpad aanschaft? In deze blog lees je enkele tips van Lemieux waar je op moet letten. Wanneer moet je een onderlegger aanschaffen? Jouw paard is altijd het uitganspunt voor deze keuze. Als je paard een gevoelige rug heeft kan de halfpad een ...
Wie kent dit merk nu niet? Harry’s horse is al sinds 1974 een begrip in de paardensport. Paardensport en geluk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en de bijzondere band en relatie tussen mens en dier, wederzijds respect en vertrouwen zijn de beste ingrediënten voor onvergetelijke momenten. Harry’s horse biedt de mooiste producten aan om ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.