Gastblog VITALStyle: Colosan: eerste hulp bij koliek!

Weergaven
Gastblog VITALStyle: Colosan: eerste hulp bij koliek!

Koliek is een van de nachtmerries van een paardeneigenaar. Een product dat niet mag niet ontbreken in je EHBO-kist is Colosan. Dit geeft direct verlichting bij koliek en werkt bovendien krampstillend. We vertellen je graag meer over de natuurlijke kracht van Colosan bij koliek!

gastblog-vitalstyle-colosan

Welke essentiële oliën bevat Colosan?
De natuurlijke werkzame stoffen in Colosan beïnvloeden de spijsvertering van je paard positief op vele manieren. Zo helpen kaneelolie, anijsolie, karwijzaadolie en venkelolie doeltreffend bij gasvorming en buikkrampen. Kamilleolie werkt reinigend en kalmerend op het maagdarmstelsel, vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen. Lijnzaadolie heeft een gunstig effect op de spijsvertering en darmwerking van je paard. Ook bevat Colosan levertraan. Dit bevat van nature veel vitamine A en is onmisbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal van paarden.

Hoe geef je Colosan?                   
Een verpakking Colosan bevat een flesje met een doseerspuitje waarmee je het makkelijk in de mond van je paard kunt spuiten. Meestal knapt een paard na een dosering Colosan snel op. Als dit niet zo is kun je na 30 minuten tot 2 uur na de eerste dosering nog een dosering Colosan geven. Een dosering Colosan bevat 15 ml. Bij veulens kun je een dosering van 4-8 ml aanhouden. Na het toedienen van Colosan heeft een paard vaak dorst,  geef je paard de mogelijkheid om (liefst lauw) water te drinken.

Bij een vermoeden van koliek raden we altijd aan eerst de dierenarts in te schakelen en direct Colosan te geven. De eerste effecten kun je binnen een half uur verwachten. Blijven deze uit of wordt de situatie erger? Bel dan zeker de dierenarts. Geen Colosan als passage niet (meer) mogelijk is zoals een draaiing of ruptuur van de darm of maag.

Colosan ook voor drachtige merries
Drachtige merries zijn vaak gevoelig voor koliek. Ook als merries een (pasgeboren) veulen aan de voet hebben, kan koliek voorkomen. Gelukkig kun je Colosan zonder zorgen aan een drachtige merrie of merrie met veulen geven.

Balans herstellen na koliek
Heeft je paard koliek gehad? Na een koliekaanval kun je de darmen van je paard extra ondersteunen met DarmBalans. Door het maag- en darmkanaal zo snel mogelijk weer in balans te brengen wordt je paard snel weer de oude. DarmBalans is een dieetvoeder met kruiden zoals Mariadistel en vezels vanuit o.a. wortels voor een gezonde maag- en darmfunctie. Het heeft niet alleen een positieve werking op het maagdarmkanaal, je paard voelt zich echt fit door de activering van het gehele metabolisme. 

Gerelateerde berichten
Product uitgelicht: Colosan
In deze blog lichten wij het product Colosan uit. Wanneer een verstoring in de darmen ontstaat kan koliek tot gevolg hebben. Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn, en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn verstopping, kramp en gas. Als je denkt dat je paard koliek heeft is het belangrijk eerst de dierenarts te ...
Geef je paard Colosan bij koliek
Wanneer een verstoring in de darmen ontstaat kan koliek tot gevolg hebben. Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn, en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn verstopping, kramp en gas. Als je denkt dat je paard koliek heeft is het belangrijk eerst de dierenarts te bellen, in afwachting tot de dierenarts er is kun je ...
Gastblog VitalStyle: Hoe krijg je de darmen van je paard in balans?
Paarden in de natuur zoeken de hele dag naar vele soorten grassen, kruiden bloemen en struiken om te eten. Kruidenplanten bevatten veel vezels en biologisch werkzame stoffen (fytonutriënten) die de belangrijke verteringsprocessen in het lichaam ondersteunen. Waarom zijn deze kruiden zo belangrijk voor een gezonde darmflora? Dat lees je in dit blog...
Gezondheidsproblemen bij paarden in de winter
Paarden zijn winterharde dieren, vooral als het gaat om het doorstaan van de koudere maanden. Dit betekend echter niet dat ze geen verzorging nodig hebben. Er zijn zelfs enkele gezondheidsproblemen waar paarden tijdens de winter vatbaarder voor zijn. The Horse werkte samen met Ava Redig, DVM, van Stillwater Equine Veterinary Clinic, om zes ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.