Huidverzorging voor je paard

Weergaven
Huidverzorging voor je paard

De vacht is de spiegel van de interne gezondheid van je paard. Een doffe vacht, schilfers, kleine wondjes of te lang haar kunnen tekenen zijn dat er iets aan de hand is. Je wilt de vacht (en je paard) daarom zo goed mogelijk verzorgen in deze blog lees je meer hoe je dat het beste kunt doen. 

Cavalor Derma Wash

pH-waarde paardenhuid

De optimale pH-waarde van de paardenhuid ligt tussen de 7,0 en 7,4. Als je dit vergelijkt met de waarde bij de mens ligt de waarde van je paard een stuk hoger. Voor de mens is een pH tussen de 4,0 en 5,5 optimaal. Hier zijn onze shampoos en verzorgingsproducten dan ook op afgestemd. Maar een product dat zich richt op een gemiddeld pH van 5, zal er bij je paard voor zorgen dat zijn huid uit gaat drongen. Een te hoge pH-waarde is ook niet goed, dit zorgt voor infecties want ze absorberen het natuurlijke talg, waardoor de huid gevoeliger wordt.

De pH-waarde kan eigenlijk het best worden gezien als de zuurgraad van huid. En die zuurgraad heeft een belangrijke beschermende werking. Deze zuurmantel speelt een belangrijke rol in het vermijden van bacteriële infecties, ze remmen de groei van slechte bacteriën en bevorderen het herstel van de huid. Zweet en talg maken de huid zuurder, daarom is het belangrijk je paard ook na het zweten goed te verzorgen. Goed om te weten: een pH van 7 is neutraal en zuiver water heeft deze waarde, je paard afspuiten met alleen water kan daarom geen kwaad.

Wassen paard

Bacteriën buiten de deur

Bacteriën, zowel goede als slechte, zijn overal te vinden. Heeft je paard een verminderde weerstand of een teveel aan slechte organismen in zijn lijf, dan ligt een bacteriële of schimmelinfectie op de loer. Besmettingen kunnen bijvoorbeeld ook via borstels, halsters en dekens worden overgedragen. Daarnaast is het goed om te weten dat paarden ook drager kunnen zijn van een schimmel zonder zelf verschijnselen te vertonen. Het is dus zeker van belang om de populatie schimmels en bacteriën onder controle te houden.

Cavalor Derma Wash is een hygiënische shampoo op basis van chloorhexidine. Deze stof desinfecteert en zorgt ervoor dat de groei en bacteriën en schimmels wordt afgeremd. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat chloorhexidine een langere en bredere werking heeft dan de meeste desinfecterende producten. Cavalor Derma Wash kan heel breed worden ingezet. Het belangrijkste is dat het de algehele hygiëne verbetert en een schilferige en doffe huid voorkomt, dit komt onder andere door de toegevoegde glycerine. Een middel dat de huid hydrateert en de vacht laat glanzen.

Cavalor Derma Wash

Verzorging van wondjes bij je paard

Naast dat je geen schimmelinflectie op wilt lopen, kunnen kleine wondjes bij je paard ook vervelend zijn. Je wilt dat de wondjes snel herstellen, de vacht in de juiste kleur terug groeit en er geen litteken wordt gevormd. Cavalor Lurax Cream ondersteunt dit proces, wondheling is een natuurlijk proces en dit product is daarom geïnspireerd op de natuur. Enerzijds voorziet het de huid van de nodige voedingsstoffen en tegelijkertijd werkt het koelend en kalmerend om irritaties tegen te gaan. Bij gebruik van Lurax zal je merken dat de werking rustig op gang komt en er uiteindelijk voor zorgt dat de wond beter sluit en niet meer zichtbaar is.

Bekijk hier al onze verzorgingsproducten voor paarden.

Gerelateerde berichten
Reisverslag Cavalor meeting in Aachen!
Wauw wat hebben wij super leuke dagen gehad tijdens de Cavalor meeting in Aachen! Cavalor heeft ons uitgenodigd om met een selectief gezelschap naar Aachen te reizen om daar gezamenlijk het concours te bezoeken + overnachting en meeting met andere dealers uit Europa. Wij voelen ons heel erg vereerd om deel te mogen nemen aan dit selectieve ...
Een schoon en fris paard in enkele minuten
Je paard wassen tijdens de koude winterdagen is geen pretje. Het water is koud en voordat je paard droog is duurt ook langer dan in de zomer. NAF heeft een nieuw product ontwikkeld waarmee je paard supersnel schoon wordt. De NAF Warming Wash en de NAF Lavender Wash zijn twee shampoo’s die je kunt gebruiken om je paard te voorzien van een heerlijk...
Nieuw: Cavalor Care producten
Cavalor heeft recent de Care producten vernieuwd en deze zijn nu nog fijner in gebruik voor jou en je paard. In deze blog lees je alles over de vernieuwde producten...
Op bezoek bij Cavalor
Afgelopen maand zijn wij op bezoek geweest bij Cavalor in Drongen(België). Een dag met presentaties en leerzame gesprekken en een bezoek aan de fabriek waar het voer en supplementen worden geproduceerd...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.