Merk uitgelicht: Excellence Hoefverzorging

Weergaven
Merk uitgelicht: Excellence Hoefverzorging

In deze blog lichten wij weer een nieuw merk uit namelijk Excellence. Dit merk is speciaal gericht op de hoefverzorging van het paard.

Het ontstaan van Excellence Hoefverzorging

Excellence komt uit België en is ontwikkeld door een gepassioneerde hoefsmid die meer dan 25 jaar ervaring heeft. Deze hoefsmid kwam een steeds slechtere kwaliteit hoeven tegen en besloot om deze reden een nieuwe hoefverzorging te ontwikkelen waarbij de hoeven echte verzorging kregen en de kwaliteit van de hoef verbeterde. De speerpunten waren een 100% natuurlijke hoefvet te maken waar geen diervet en vaseline is verwerkt. Daarnaast moest het product goed opgenomen worden in de hoorn en de kwaliteit daadwerkelijk verbeteren.

Na een lang proces van testen is het merk Excellence in 2010 op de markt gekomen. De hoefproducten bevatten voornamelijk essentiële oliën (zoals tea tree, palmarosa en edele laurier), plantaardige oliën en bijenwas. Deze ingrediënten hebben een schimmelwerende en antibacteriële functie.

Het assortiment van Excellence

Excellence hoefverzorging

Excellence Natural Hoof Dressing

Deze hoefolie is op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik. De hoefolie geeft een glanzende laag over hoeven terwijl de hoef ook nog goed ademend is. Na enkele dagen gebruik is de kroonrand duidelijk minder grijs en dit geeft aan dat de hoorn van de hoef minder droog is en dus elastischer is. Deze hoefolie is verkrijgbaar in 500 ml en 1000 ml.

Excellence Special Bedding

Excellence Special Bedding Hoof Dressing

Deze hoefolie is ontwikkeld voor paarden die op krullen, zaagsel of vlas staan. Deze producten trekken veel vocht uit de hoeven en hierdoor wordt de hoef minder elastisch en brokkelt sneller af. Deze hoefolie bevat plantaardige glycerine, wat een vocht inbrengende werking heeft zodat de hoef elastisch blijft. Deze hoefolie is verkrijgbaar in 500 ml en 1000 ml. Deze hoefolie kan ook gebruikt worden op de zool en straal van de hoef om deze ook gezond te houden.

Excellence Hoof Expert

Dit verzorgingsproduct is gemaakt speciaal voor problemen in de zool en straal van de hoef zoals rotstraal. Hoof Expert versterkt de straal en zool van binnenuit zonder deze uit te drogen ( wat de meeste verzorgingsproducten tegen rotstraal wel doen). Het reinigt de hoef vanaf het eerste gebruik en dringt snel door. Dit product kan bij zachte en stinkende stralen dagelijks gebruikt worden. Ter preventie kan Hoof Expert gebruikt worden 1 tot 2 keer per week. Verkrijgbaar in een sprayflacon van 150 ml. Op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.

Excellence Hoefvet

Excellence Hoefvet

Deze hoefvet is geschikt voor de dagelijkse verzorging van de hoeven. Door de toepassing van hoefvet op de hoeven van het paard worden deze beschermd voor invloeden van buitenaf en zorgt dit voor een optimale verzorging. De hoefvet kan ook gebruikt worden op de zool en straal van de hoef. Verkrijgbaar in 1 L, 2L en 5L.

Bekijk hier al onze Excellence producten.

Gerelateerde berichten
Supplementen voor de hoeven
Voedingssupplementen voor de hoeven bevatten 1 of meer ingrediënten welke als aanvulling op het normale rantsoen gegeven kunnen worden. Dit kunnen onder andere kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren of enzymen zijn. Onder het grote aanbod van supplementen zijn supplementen voor de hoeven het meest populair. Supplementen voor de hoeven zijn ...
Nieuw! De producten van Kevin Bacon’s
Nieuw in ons assortiment zijn de producten van Kevin Bacon’s. Kevin Bacon’s maakt al sinds 1984 op ambachtelijke wijze 100% natuurlijke laurierzalf die alle elementen bevat die nodig zijn voor het goed functioneren van de hoeven van jouw paard. De nauwe samenwerking met wetenschappers en de contacten met hoefsmeden, dierenartsen en andere ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.