Musthaves voor de voorjaarsschoonmaak

Weergaven
Musthaves voor de voorjaarsschoonmaak

De lente is officieel begonnen en het lekkere weer is in aantocht. De paarden kunnen weer naar buiten en het is tijd voor de grote schoonmaak! In deze blog kun je onze tips vinden.

Voorjaar paard dochorse

Het goed schoonhouden van de stal en de spullen voor je paard is zeer belangrijk om ziekten tegen te gaan. Hierbij kun je denken aan schimmel, wormbesmetting en een overvloed aan vliegen. Door de stal goed te reinigingen verwijder je de nesten van diverse insecten en desinfecteer je de stal om vervelende aandoeningen tegen te gaan.

Wat heb je allemaal nodig voor de schoonmaak van de stal:

Natuurlijk is het van belang om eerst de stal goed uit te mesten zodat er geen oude resten meer blijven plakken. Daarnaast kun je ook gemakkelijk de spinnenwebben of overige nesten verwijderen met een bezem of ragenbol.

Nadat alle mest uit de stal is kun je deze schoonmaken met een hogedrukspuit en de Sectolin Stable Clean, dit is een biologisch afbreekbaar product en verwijdert hardnekkig vuil zoals oude mest resten of vlekken. Dit product kan gebruikt worden op verschillende ondergronden. Hierna even alles goed naspoelen en goed laten drogen. Eventueel kun je ook de water- en voerbakken nog schoonmaken met een emmer, warm water en een sponsje zodat alles weer blinkt!

Nadat de stal weer schoon is kun je een lekkere laag stro/zaagsel in de boxen doen en staat je paard weer in een heerlijke schone stal.

Wil je ook je borstels, leer en dekens schoonmaken? Hiervoor kun je gebruik maken van de standaard wasmiddelen zoals Horseware Rug Wash of Bucas Rug wash. Daarnaast kun je de Cavalor Derms Wash ook gebruiken om je borstels en dekens te wassen. Je kunt een beetje van de Derma wash in een emmer voegen en daarbij de borstels, halsters en beschermers doen. De Derma wash kan ook in een wasmachine worden gevoegd om de dekens extra te reinigen, dit doe je door ongeveer 30 ml in plaats van het wasmiddel in de wasmachine te doen.

Gerelateerde berichten
Schoon het voorjaar in. Een detox voor je paard to do or not to do?
Detoxen, teatoxen, reinigen, ontgiften… In de humane wereld lees je er van alles over en zo druppelt deze “trend” ook door naar de paardenwereld. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag; Is het nodig om mijn paard te laten detoxen? In deze blog wil ik jullie meer informatie geven over waar detoxen en reinigen vandaan komt en waarom het zinvol...
Tips om je paard te laten wennen aan vers gras
Het lekkere weer is in aankomst en de wei wordt ook steeds groener. De hoogste tijd om je paard weer te laten genieten van het heerlijke groene gras. In deze blog lees je alles over het voorjaarsgras en hoe je je paard er het beste aan kan laten wennen...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.