Geef je paard Colosan bij koliek

Weergaven
Geef je paard Colosan bij koliek

Wanneer een verstoring in de darmen ontstaat kan koliek tot gevolg hebben. Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn, en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn verstopping, kramp en gas. Als je denkt dat je paard koliek heeft is het belangrijk eerst de dierenarts te bellen, in afwachting tot de dierenarts er is kun je je paard Colosan toedienen. Dit product heeft een verlichtende werking bij krampkoliek en gaskoliek, dit komt door de kruiden die erin zijn verwerkt. Colosan bevat de volgende ingrediënten: Lijnzaadolie, Zwavel, Levertraan, Anijsolie, Venkelolie, Karwijzaadolie, Kaneelolie en Kamille.

 

 

colosan

Deze ingrediënten in Colosan hebben samen een verlichtende werking:

Kaneelolie: Kaneelolie is effectief bij gasvorming en kalmeert de maag. Het ondersteunt bij diarree en een opgeblazen gevoel.


Anijsolie: Anijsolie bevordert de spijsvertering en geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid.


Karwijzaadolie: Karwijzaadolie ondersteunt een gezonde spijsvertering en is effectief bij winderigheid, pijn en krampen in de maag en darmen. Ook draagt het bij aan een goede functie van de maag en darmen.


Venkelolie: Venkelolie is een veelgebruikte olie bij spijsverteringsproblemen. Zo werkt het bij verlichting van een opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping en pijn en krampen in de buik en darmen.


Kamilleolie: Kamilleolie heeft een reinigend en kalmerend effect op het maagdarmstelsel vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen.


Lijnzaadolie: Gewavelde lijnzaadolie heeft een gunstig effect op de spijsvertering en darmwerking.


Levertraanolie: Levertraan bevat veel natuurlijke vitamine A en is onmisbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal.

Colosan bij gas- of krampkoliek

Colosan kan dus goed worden ingezet bij paarden die last hebben van gas- of krampkoliek. Omdat je zonder onderzoek van de dierenarts niet goed kunt vaststellen welke vorm van koliek je paard heeft raden we altijd aan een dierenarts te raadplegen.

Naast de krampstillende en gas afdrijvende werking ondersteunt Colosan ook de extreme gistingsprocessen die voor ongemak kunnen zorgen.

De toediening van Colosan

De toediening van Colosan is eenvoudig. Het wordt geleverd met een doseerspuit zodat het (onverdund) in de mond van het paard kan worden toegediend. De dosering voor paarden is 15 ml, voor veulens is 4-8 ml. Vaak treedt na 30 minuten al verlichting van de problemen op, maar indien nodig kan de behandeling na 30 minuten tot 2 uur worden herhaald.

Als een paard gevoelig is voor koliek is het aan te raden altijd een verpakking Colosan beschikbaar te hebben, zodat je meteen eerste hulp kunt verlenen aan het paard. Ga daarnaast na wat de oorzaak van de terugkerende koliek kan zijn. Stress, transport of een verstoorde darmbalans (bijvoorbeeld na een kuur antibiotica) kunnen hieraan ten grondslag liggen. Probeer altijd de oorzaak van koliek aan te pakken.

Gerelateerde berichten
Olie in het dieet van het paard: kies verstandig!
“Alle oliën zijn 100% vet, dus er is geen verschil in het aantal calorieën wat hierin zit,” zegt Catherine Whitehouse, M.S., voedingsadviseur voor het Kentucky Equine Research (KER). “Er bestaat veel variatie tussen de omega-3 en omega-6 waarden in de oliën die vaak aan paarden gevoerd worden. Deze vetzuren zijn bijzonder interessant voor ...
Product uitgelicht: Colosan
In deze blog lichten wij het product Colosan uit. Wanneer een verstoring in de darmen ontstaat kan koliek tot gevolg hebben. Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn, en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn verstopping, kramp en gas. Als je denkt dat je paard koliek heeft is het belangrijk eerst de dierenarts te ...
5 voordelen van lijnzaadolie voor je paard
Lijnzaad is een bekend begrip maar waarom geef je het eigenlijk aan je paard? In deze blog leggen we je uit waarom lijnzaad goed is voor je paard. Lijnzaad zijn de zaden van vlas. Dit wordt al heel lang gebruikt als grondstof voor het produceren van linnen maar ook bekend als stalbedekking voor je paard. Vroeger werd lijnzaad voornamelijk gebruikt...
Waarom lijnzaadolie voor je paard?
Er zijn vele verschillende soorten oliën die voor je paard geschikt zijn. Maar waarom is het dan toch verstandig om voor lijnzaadolie te kiezen? In deze blog leggen we het voor je uit...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.