Wij zijn naar de Spoga geweest en hebben gekocht....

Weergaven
Wij zijn naar de Spoga geweest en hebben gekocht....

2 keer per jaar reizen wij af naar Keulen om de allernieuwste producten en collecties te bekijken! Ik vind het erg belangrijk om alle producten in het echt te bekijken om zo de kwaliteit en pasvorm goed te kunnen beoordelen voordat wij iets bestellen. Daarnaast worden de meeste producten ook getest door onze ruiters om jullie zo een goed advies te kunnen geven op basis van de praktijkervaring.

2 keer per jaar reizen wij af naar Keulen om de allernieuwste producten en collecties te bekijken! Ik vind het erg belangrijk om alle producten in het echt te bekijken om zo de kwaliteit en pasvorm goed te kunnen beoordelen voordat wij iets bestellen. Daarnaast worden de meeste producten ook getest door onze ruiters om jullie zo een goed advies te kunnen geven op basis van de praktijkervaring.

De Spoga vindt 2 keer per jaar plaats. In Februari worden de nieuwe wintercollecties gepresenteerd en in September de nieuwe zomercollecties (voor het jaar daarop), maar ook worden nieuwe producten geshowd die al binnen een paar maanden te leveren zijn! De editie in September is vele malen groter dan die in Februari, genoeg te doen dus!

Ons bezoek begon al goed bij de stand van Back on Track! Back on Track komt voor komende winter met een limited edition deken, de bekende maasdeken wordt in een beperkte oplage in het blauw gemaakt. Wij helemaal blij want blauw past perfect bij DocHorse, uiteraard hebben wij groot ingeslagen zodat wij jullie goed kunnen leveren. Tevens heeft Back on Track een revolutionair koelingsproduct ontwikkeld, ik mag hier nog niet te veel over kwijt maar je kan met behulp van deze boots koelen zonder water. Ik verwacht de eerste samples binnen enkele maanden te ontvangen, deze boots gaan wij eerst goed uitproberen voordat ze beschikbaar komen op de shop.

De tijd vliegt voorbij, voordat wij het doorhebben zitten wij al een uur gezellig te kletsen en zijn wij bijna te laat op onze tweede afspraak bij Zandona. Dit prachtige Italiaanse merk heeft ook weer schitterende nieuwe producten ontwikkeld! Hoe bedenken ze het toch elke keer weer vragen wij ons af? Zo komen er aan het einde van deze maand nieuwe peesbeschermers op voorraad met een lederen voering, ideaal voor paarden die gevoelig zijn voor neopreen en deze peesbeschermers zien eruit om door een ringetje te halen! Ook een waardevolle aanvulling zijn de nieuwe hoefbalbeschermers die mooi aansluiten rondom de kootholte, zowel met als zonder bontvoering. Daarnaast zijn specifiek voor het springen peesbeschermers ontwikkeld die aan beide zijde hoger oplopen en komt er een nieuwe collectie met verschillende springsingels op de markt.

Next stop is Dy'on! Wauw wat worden wij hebberig van deze stand. De Dressage collectie is een groot succes en nu zijn deze hoofdstellen ook verkrijgbaar in het bruin, maar dan echt dé perfecte bruine kleur! Ook is de collectie met frontriemen wat uitgebreid met een hele elegante frontriem met een gevlochten detail, erg mooi bij een paard met bijvoorbeeld een grote witte bles, zo heb je toch iets bijzonders zonder dat het te druk wordt. Ook de zwarte frontriemen zijn er nu met zwarte Swarovski kristallen.

Dan hobbelen wij snel door naar Bucas om onze voororder voor de zomerdekens af te geven. Uiteraard bevat deze order de unieke Zebra dekens en Bucas vliegendekens met een waterdichte bovenkant, deze zijn al standaard in de collectie en zijn dus ook volgende zomer weer beschikbaar. Daarnaast heeft ook Bucas een hele leuke collectie met nieuwe kleuren in de Freedom range, we houden het nog even spannend maar 1 hint.. roze en groen (oké dat waren er 2).

Van Bucas snel naar Kentucky waar wij altijd vriendelijk worden ontvangen door de eigenaar, hij laat ons de nieuwste producten zijn welke binnen enkele maanden beschikbaar komen. Van het één komt het ander en zo zitten wij al bijna een uur te brainstormen over de Nederlandse markt en ideeën voor nieuwe producten, snel besluiten we om het gesprek een andere keer voort te zetten omdat anders zo de avond voorbij vliegt. Binnenkort verkrijgbaar zijn o.a. singels, lederen peesbeschermers, transporthalsters in meerdere kleuren en zadeldekjes. Nog even wachten...

Nog even snel naar Lemieux om de nieuwe producten te bekijken. Tja wat kan ik hier nog over zeggen, Lemieux blinkt echt uit in kwaliteit en degelijkheid. De producten zijn zo simpel en van goede kwaliteit waardoor ze echt waanzinnig mooi zijn. Iets waar echt behoefte aan is in deze markt, de bling bling, parels, en glimstofjes vliegen je om de oren en dan is het heerlijk om met een merk te werken wat heel degelijk is en af en toe een subtiel detail heeft. De nieuwe dressuurdekjes zijn gemaakt van een Bamboo stof welke heel zacht is en tevens antibacterieel. Deze zadeldekjes hebben een suède look en zijn afgezet met een gevlochten lederen koord, echt prachtig! Ook komt er een hele mooie deken in de collectie welke binnenkort te vinden is in de shop. Wij hebben direct een hele lading besteld, inclusief een aantal exemplaren voor eigen gebruik, wij zijn echt fan van deze deken ;) ! Eigenlijk is het teveel om te benoemen, wij zullen een goed gevulde nieuwsbrief verzenden als alles er is! Oh alleen deze handschoen wil ik je niet onthouden, verkrijgbaar in verschillende maten waardoor hij super aansluit, ideaal voor het wassen van je paard en voor het borstelen van de benen en het hoofd.

Horseware heeft een nieuwe voorsluiting ontwikkeld welke komende winter op enkele dekens al geplaatst is. Deze super lichte sluiting is nauwelijks voelbaar voor je paard en heeft dezelfde voordelen als de innovatieve "V" voorsluiting waar de Horseware dekens om bekend staan. Houd de shop dus goed in de gaten, de eerste dekens met deze sluiting zijn in de loop van deze maand al leverbaar.

Mooie afsluiting van een succesvolle 

Last but not least is een bezoekje Sprenger. Hier worden wij hoffelijk ontvangen met een glaasje Prosecco. Ik kan mij geen betere manier bedenken om de dag af te sluiten en de laatste nieuwigheden te bespreken. Voor de springruiters onder ons welke fan zijn van de carbon bitjes komt er nu een uitvoering met een ophaaltrens. Even iets om voor de dressuurruiters in de gaten te houden is een reglementswijziging welke nu alleen in Duitsland van kracht is met betrekking tot de onderlegtrensjes in de bustrens uitvoering. Deze hebben nu een rondere zijkant, mocht deze wijziging ook van kracht worden in Nederland houden wij jullie natuurlijk op de hoogte.

Bedankt Spoga voor alle leuke gesprekken en ontmoetingen! Wij gaan weer vol inspiratie en energie naar huis en hebben zin om aan de slag te gaan met deze nieuwe ontwikkelingen. We keep you posted!

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.