TRM Kurasyn 360X uitgelicht

Weergaven
TRM Kurasyn 360X uitgelicht

Ken jij de Kurasyn van TRM al? Kurasyn bevat o.a. curcumine dit is het actieve bestanddeel in kurkuma, echter bevat kurkuma zelf slechts 1.6 tot 3.3% curcumine. Het actieve bestanddeel in de Kurasyn bevat maar liefst 14% curcumine en is zeer goed opneembaar. Hierdoor zie je na enkele dagen al verbetering. Kurasyn heeft een verlichtende werking en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en aanvoer van “reparatiemateriaal”. Door de toevoeging van hyalyronzuur is het ook te gebruik als ondersteuning bij bestaande blessures en slijtage.

 

TRM Kurasyn

TRM Kurasyn bevat Kurkuma

Kurkuma is het actieve bestanddeel in geelwortel, een bekend specerij met sterke antioxidatieve eigenschappen wat de spijsvertering, skeletspieren en het immuunsysteem ondersteunt. Geelwortel bevat ongeveer 1.6-3.3% kurkuma en wordt slecht door het lichaam opgenomen. Echter, het Kurkuma component in Kurasyn 360X bevat 14% kurkuma en is veel beter opneembaar.

De werking van Kurkuma en de biologische beschikbaarheid

De voordelen van Kurkuma zijn beperkt doordat het niet goed oplosbaar is in water en het slecht wordt opgenomen in het lichaam. Dierlijke studies hebben aangetoond dat natuurlijke/standaard Kurkuma extract snel wordt uitgescheiden door het lichaam, waardoor het een beperkte biologische beschikbaarheid heeft. Kurkuma kan het beste gegeven worden gebonden aan een drager, waardoor de biologische beschikbaarheid wordt vergroot en het beter wordt opgenomen in lichaam.

De methode waarbij Kurkuma wordt gebonden aan natuurlijke oligosachariden (kleine moleculen van 3-9 aan elkaar gekoppelde suikers) verbetert de wateroplosbaarheid, verdeelbaarheid en opneembaarheid. De unieke drie dimensionale structuur van de oligosacharide creëert een waterafstotende holte wat de Kurkumamoleculen naar de darmen transporteert. De hydrofiele (water aantrekkende) buitenkant daarentegen, zorgt voor wateroplosbaarheid. Kurkuma wordt door het maag-darm kanaal naar de dunne darm getransporteerd waar de Kurkuma moleculen worden in het lichaam opgenomen door de darmwand.

Een studie naar de biologische beschikbaarheid van Kurkuma in Kurasyn 360X heeft aangetoond dat de opname 85 keer efficiënter was ten opzichte van de opname van standaard Kurkuma poeder.

TRM Kuraysn

Krachtig antioxidant voor spier- en trainingsherstel

Zware training en wedstrijden op hoog niveau zorgen voor een verhoogde kans op spier- en gewrichtspijn. Dit kan ervoor zorgen dat het paard wordt beperkt in zijn prestaties in de training of op wedstrijd. Vele studies hebben aangetoond dat intensieve inspanning Reactieve Zuurstofcomponenten (vaak aangetoond in de Engelse afkorting ROS, van Reactive Oxygen Species) produceert. De productie van ROS als gevolg van een intensieve training wordt in verband gebracht met spierbeschadigingen en spierpijn. Tijdens lichamelijke inspanning wordt de zuurstoftoevoer naar de actieve skeletspieren vergroot. Dit leidt tot een overproductie van ROS, vrije radicalen en uiteindelijk oxidatieve stress (schade aan cellen).

Oxidatieve stress naar aanleiding van training is uitgebreid onderzocht bij paarden en wordt in verband gebracht met verminderde prestaties, spiervermoeidheid, spierbeschadigingen en overtraining. Om oxidatieve stress te voorkomen bevat het lichaam een grote hoeveelheid antioxidanten die ofwel de aanmaak van ROS voorkomen, ofwel de vrije radicalen onschadelijk maken.

Kurkumine heeft sterke anti oxidante eigenschappen en de belangrijkste taak is het onschadelijk maken van vrije radicalen. Het is bewezen effectiever te zijn dan vitamine C en vitamine E en superoxide dismutase (dit is het enzym dat zuurstofradicalen opruimt). In dezelfde concentratie heeft Kurkuma ongeveer twee keer de antioxidatieve werking van Resveratrol (dit is een polyfenol met onder andere anti oxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Polyfenolen komen voor in planten).

Hyaluronzuur in TRM Kurasyn

Hyaluronzuur is verspreid door het hele lichaam en wordt vooral teruggevonden in bindweefsel, epitheel weefsel en zenuwweefsel. Het is ook een van de hoofdbestanddelen van het extracellulaire matrix in het gewricht. Hyaluronzuur is verantwoordelijkheid voor de stroperigheid en smerende eigenschappen van gewrichtsvloeistof waardoor een soepele beweging van het gewricht mogelijk wordt gemaakt.

De functie van hyaluronzuur is het binden van water en het smeren van de bewegende delen van het lichaam, zoals gewrichten en spieren. In de kraakbeenmatrix is aggrecan de belangrijkste proteoglycaan (een proteoglycaan bindt water en zorgt hierdoor onder andere door schokabsorptie in het gewricht). Het bindt met hyaluronzuur en verbindt eiwitten, waardoor een gelachtige structuur ontstaat. Hierdoor kan een gewricht schokken opvangen en belast worden. Hyaluronzuur zorgt daarnaast ook voor het opruimen van vrije radicalen en afvalstoffen in het gewricht.

Een onderzoek van Rood and Riddle Equine Hospital in Lexington, VS, toonde aan dat orale toediening van Hyaluronzuur na het verwijderen van een OCD uit het spronggewricht het lekken van synoviaal vocht uit het gewricht vermindert. Een andere studie toonde aan dat een dagelijkse orale toediening Hyaluronzuur van 100 mg de beweging in het algemeen verbetert.

Er bestaan verschillende vormen Hyaluronzuur: gezuiverd Hyaluronzuur uit een hanenkam of gehydrolyseerd kippenkraakbeen; maar deze vormen komen niet overeen met de natuurlijke eigenschappen van het Hyaluronzuur in het paardenlichaam. Het gebruikte Hyaluronzuur in Kurasyn 360X is gezuiverd en gewonnen uit microbiële fermentatie en is nagenoeg gelijk aan het Hyaluronzuur wat van nature voorkomt in het paardenlichaam. Het Hyaluronzuur wordt door het lichaam opgenomen in het bloed en weefsels, met name bindweefsels na orale toediening.

Wanneer gebruik je Kurasyn 360X?

  • Voor en na periodes van lichamelijke inspanning
  • Dagelijks voor paarden die zwaar getraind worden en wedstrijden op hoog niveau lopen
  • Voor onderhoud van de normale gewrichtsfunctie
  • Tijdens herstel na een blessure
  • Wanneer het paard moeite heeft de dagelijkse training te volbrengen

Bekijk hier meer info over de TRM Kuraysn.

Gerelateerde berichten
Supplementen voor de hoeven
Voedingssupplementen voor de hoeven bevatten 1 of meer ingrediënten welke als aanvulling op het normale rantsoen gegeven kunnen worden. Dit kunnen onder andere kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren of enzymen zijn. Onder het grote aanbod van supplementen zijn supplementen voor de hoeven het meest populair. Supplementen voor de hoeven zijn ...
Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?
Wat maakt de TRM Electrolyte Gold bijzonder? Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het ...
Wat maakt de TRM IronXcell zo bijzonder?
In deze nieuwe blog lichten wij een nieuw product uit namelijk: TRM IronXCell...
Wat is het verschil tussen de 2 spieropbouwende supplementen van Synovium de Myobuilder en Megabol? Wij krijgen deze vraag regelmatig van jullie en lichten dit graag toe in deze blog. Het spierstelsel is enorm belangrijk voor het goed functioneren van het paard. Het hebben van een krachtige spiermassa kan blessures voorkomen door steun te bieden ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.