Trust Inno Sense bitten getest

Weergaven
Trust Inno Sense bitten getest

Er zijn veel verschillende soorten bitten, maar welke is nu het beste voor je paard? Ik heb de TRUST Inno Sense bitten getest, ook wel bekend als een flexibel bit. De bitten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Op DocHorse zijn 3 uitvoeringen verkrijgbaar; flexi soft, medium tongboog en harde tongboog.

trust-bit

De bitten zijn gemaakt van kunststof waardoor het hele bit buigzaam is. Aan beide zijkanten zit het logo van TRUST. Een handige tip om het bit op de juiste manier in te doen: het logo is een paardenhoofd en moet rechtop te zitten. Op de foto kun je goed zien hoe het bit juist zit.

trust-bit-incorrect trust-bit-correct

Het bit wordt aangeraden voor jonge paarden of paarden met een gevoelige mond. Ik heb dit bit getest bij verschillende paarden, van jong tot oud en ook paarden met een gevoelige mond of een lastige aanleuning.

Bij het eerste gebruik met het bit wordt de werking al heel goed duidelijk, bij een paard met een gevoelige mond wordt het bit daadwerkelijk beter aangenomen en na het rijden zijn er geen plekjes in de mondhoeken te vinden. Door de gladde vorm glijd het bit als het ware vanzelf door de mondhoek. Bij een jong paard werkt het bit voornamelijk fijn doordat het niet te hard inwerkt. Jonge paarden leren zo goed het bit te gebruiken zonder bang te worden, ze leren de hand er makkelijk door volgen. Het bit is ook wat dikker dan de gemiddelde bitten, dit vind ik voor een jong paard wel erg fijn!

De bitten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals soft, medium & hard. Bij de soft bitten is het bit helemaal zacht en is het bit helemaal buigzaam. De medium variant is iets harder dan de soft variant, tevens heeft dit bit een tongboog wat zorgt voor minder druk op het midden van de tong van het paard. Als laatste is er ook een harde variant, deze is weer iets harder dan de medium. Dit bit is moeilijk buigzaam en is voornamelijk geschikt voor paarden die het moeilijk vinden om de hand te volgen en het bit aan te nemen maar daarin ook nog wel eens sterk willen worden. Dit bit is wel gemaakt van hetzelfde kunststof waardoor het bit nog wel zacht in de mond ligt. Het kunststof wordt ook niet warm in de mond door eventuele wrijving. Daarbij is het ook niet giftig.

Na enkele weken testen bij mijn paarden ben ik erg tevreden over het bit en merk ik een positieve verbetering in de aanleuning bij paarden met een gevoelige mond. De aanleuning wordt veel stiller en het volgen van de hand gaat ook steeds beter! Ik zou het bit niet aanraden voor paarden die de neiging hebben het bit snel vast te pakken of juist heel sterk in de hand zijn.

trust-bit

Alle 3 de bitten zijn verkrijgbaar in het Test Center bij DocHorse zodat iedereen de mogelijkheid heeft om het bit 7 dagen te testen!

 

Gerelateerde berichten
Merk uitgelicht: Trust
In deze nieuwe blog lees je alles over het populaire bittenmerk: Trust Equestrian...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.