Uitgelicht: LeMieux dekjes!

Weergaven
Uitgelicht: LeMieux dekjes!

Bij vele ruiters is Lemieux bekend. Het merk komt van oorsprong uit Engeland en is opgericht door Robert Lemieux. Robert Lemieux heeft op Olympisch niveau in de eventingsport gereden en heeft daarmee de juiste kennis over waar een goed product aan moet voldoen. Lemieux heeft dan ook het volgende motto: voor ruiters, door ruiters. Het merk onderscheidt zich van andere merken door de uitstekende pasvorm en het elegante design, bij zowel de dekjes als alle andere producten van het merk. Vandaag nemen we jullie mee in de fijne dekjes van Lemieux!

Het suède Lemieux dekje
Een van de meest bekende dekjes uit het assortiment van Lemieux zijn de suède spring- en dressuurdekjes. Dit dekje staat vooral bekend om de degelijkheid en het elegante design. Dit dekje is ontworpen voor intensief gebruik; zo is het dekje verstevigd bij de singelplekken waardoor de slijtage heel beperkt wordt. De anatomische vorm zorgt ervoor dat het dekje niet op de schoft van jouw paard drukt of naar beneden zakt tijdens het rijden. Dit dekje is vooral heel prettig voor de dagelijkse trainingen doordat hij extra stevig is, maar toch comfortabel!

lemieux-dekje-suede

Het Lemieux Loire classic dekje
Nog niet zo heel lang op de markt, maar wij zijn fan! Het Lemieux Loire classic dekje is niet alleen prachtig om te zien, maar is ook nog eens superzacht en ademend. De buitenzijde van het dekje is voorzien van een satijnen stof, waarbij het dekje een ademende bamboevoering heeft. De bamboevoering van dit dekje is 3 keer meer antibacterieel dan andere stoffen zoals katoen, waarbij het ook nog eens antistatisch is waardoor er minder frictie op de huid is. De bamboe voering zorgt ervoor dat het dekje ademend is en vocht afdrijvende eigenschappen bevat.

Dit dekje bestaat ook nog in een andere uitvoering, waarbij het aan de voorkant voorzien is van traag schuim. Dit zorgt voor meer stabiliteit van het zadel. Het traag schuim zorgt ervoor dat er meer ondersteuning geboden kan worden en daardoor het zadel stabieler op de rug van het paard ligt.

lemieux-dekje-loire

Hoe verzorg ik mijn Lemieux dekjes zodat deze mooi blijven?
De Lemieux dekjes mogen gewoon in de wasmachine, ideaal! Belangrijk is om het dekje altijd op 30 graden te wassen en nooit in de droger te stoppen. Het is belangrijk om het dekje direct na het wassen op te hangen zodat de unieke vorm van het dekje behouden blijft, zo houd je jouw dekje het mooiste! Wanneer je zeker wilt weten dat jouw dekje mooi blijft kun je de Lemieux waszak aanschaffen, deze zijn speciaal ontworpen voor het wassen van de dekjes.

 

 

 

Gerelateerde berichten
Getest! Lemieux zadeldek en work pad
LEMIEUX ZADELDEK CLOSE CONTACT Hoe fijn is degelijkheid! Op het eerste gezicht lijkt dit zadeldek, afgezien van de vorm, misschien niet heel bijzonder, maar ik ben fan. Dit zadeldekje schuift geen millimeter en dan gebruik ik niet eens de bovenste bevestigingslusjes (die mogen er wat mij betreft af). Dit dekje is zo mooi ...
Gastblog Lemieux: Bescherm jouw paard tegen vliegen & insecten
De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en de temperaturen stijgen. Dat betekent dat we ook te maken krijgen met vliegen, muggen & andere insecten. Heeft jouw paard vaak last van vliegen of insecten en is je paard misschien zelfs allergisch...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.