Update wintercollectie Rhino

Weergaven
Update wintercollectie Rhino

De nieuwe collectie winterdekens komt er weer aan en daarom de hoogste tijd om de Horseware Rhino dekens toe te lichten. Wat maakt deze dekens bijzonder en waarom moet je paard echt een Rhino deken op lees je in deze blog.

Rhino dekens met Vari-Layer

Nieuw dit jaar is dat alle Rhino dekens beschikbaar zijn met de speciale Vari-Layer voering. Bij een standaard deken gaat 80% van de warmte verloren door 40% van het oppervlakte van de deken. Met deze kennis in het achterhoofd heeft Horseware de Vari-Layer lijn ontwikkeld. Vari-Layer verhoogt de concentratie vezels in de vulling op de rug en bij de heupen van het paard om verlies van warmte te beperken. De gelaagde vulling zorgt ervoor dat de deken goed aansluit aan het lichaam van je paard, waardoor minder warmte verloren gaat. Doordat de deken niet zwaar is wordt de vulling niet in elkaar gedrukt, waardoor de kwaliteit van de vulling ook langer goed blijft, en dat komt de werking van de deken ten goede. De vari-layer dekens zijn verkrijgbaar in 450 gram (Heavy) en 250 gram (Medium).

Vari-layer horseware

Waterdichtheid Rhino dekens

De Rhino buitendekens zijn allemaal voorzien van speciale techniek om de deken waterdicht te krijgen. De dekens zijn opgebouwd uit 4 lagen:

  1. Sterke buitenkant - De buitenkant is gemaakt van een oersterke polypropyleen stof. Deze stof is 2 keer zo sterk dan de veelgebruikte polyester stof. Deze stof is waterafstotend. De druppels blijven op de deken liggen en worden niet geabsorbeerd door de stof.
  2. Waterdichte stof in het midden - De waterdichte coating (Aquatrans) is niet op de buitenste laag van de deken aangebracht maar op de laag daaronder. Zo blijft de coating in tact en kan deze niet beschadigd raken door invloeden van buitenaf. Waterdichtheid is gegarandeerd!
  3. Comfortabel aan de binnenkant - Onder de waterdichte laag is de deken gevuld met een thermobonded stof. Met uitzondering van de ongevoerde dekens.
  4. Polyester voering - De voering van de Rhino dekens zijn antistatisch en antibacterieel zodat de vacht van je paard mooi glanst en zacht aanvoelt.

 

Rhino technologie

Gerelateerde berichten
Uitgelicht: Bucas Power Turnout
De kou begint al flink het land in te trekken. Niet alleen de sjalen, mutsen en handschoenen zijn weer aanwezig in het straatbeeld, maar ook de winterdekens. Er zijn vele soorten dekens en daarnaast ook in verschillende dikten. In deze blog lees je alles over de Bucas Power Turnout, een alles in 1 deken! De Bucas Power Turnout is een waterdichte...
Wat maakt de artificiële konijnenvacht voering van de Kentucky dekens zo bijzonder?
In deze blog lees je alles over de warme binnenvoering van de Kentucky dekens. Wij hebben Thomas Tuytens, de man achter Kentucky, vragen gesteld over deze unieke binnenvoering waar wij erg enthousiast over zijn...
Vernieuwde Horseware voorsluiting
De Disc voorsluiting is een nieuw design met als uitgangspunt de voordelen van de V voorsluiting. De disc sluiting is zeer licht in het gewicht en daarnaast ook buigzaam...
Is een winterdeken nog waterdicht?
De meeste paarden hebben rond deze tijd van het jaar weer een regen- of winterdeken op. Natuurlijk is het van belang dat deze deken de regen tegenhoudt maar het kan zijn dat de deken lek is. In deze blog kun je tips lezen om te testen of de deken nog waterdicht is...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.