Back on Track uitgelicht

Weergaven
Back on Track uitgelicht

In deze blog leggen we de therapeutische werking uit van de Back on Track producten. Wij zijn zelf super enthousiast over de producten maar hoe komt het dat je paard veel losser in het lijf is?
De producten van Back on Track zijn allemaal voorzien van de innovatieve stof Welltex. Deze speciale stof bevat mineralen die de infrarode warmte van het lichaam weerkaatst. Infrarode warmte is warmte die je niet voelt bij je paard wel aanwezig is na bijvoorbeeld inspanning.

 

back-on-track-deken

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de infrarode energie (die gereflecteerd wordt) door de lichaamscellen wordt geabsorbeerd. De cellen sturen een signaal naar de hersenen welke aangeeft dat de temperatuur in de cellen omhoog gaat, dit zorgt ervoor dat de aderen verwijden. Doordat de aderen verwijden ontstaat er een betere en intensievere doorbloeding. Dit resulteert in een snellere aanvoer van “reparatiemateriaal” en een betere afvoer van afvalstoffen.
Door deze betere afvoer van de afvalstoffen herstelt je paard veel sneller na een training en/of blessure. De producten van Back on Track zijn ook heel goed om preventief te gebruiken tegen blessures.

Het unieke van Back on Track is dat de therapeutische werking in de hele deken verwerkt zit. Waar andere therapeutische producten enkel de rug behandelen is bij Back on Track de hele deken gemaakt van Welltex materiaal.

Opbouwperiode

Ons advies is om de producten van Back on Track de eerste twee dagen rustig op je bouwen bij je paard en daarna kun je ze 24/7 gebruiken. Een dunne zomerdeken kun je in de winter dus ook gebruiken als onderdeken. De opbouwperiode is noodzakelijk om je paard te laten wennen aan de betere doorbloeding in het lijf. Het kan voorkomen dat je paard de eerste dagen wat warmer of aan het zweten is onder de deken.

back-on-track

Gerelateerde berichten
Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken
"Zonder dat ik het weet voel ik bij sommige paarden of ze de Bucas Recuptex deken 2 uur van te voren opgehad hebben of niet!" Bianca Schoenmakers deelt haar ervaring met de Bucas Recuptex deken. In samenwerking met ons heeft ze de deken getest, lees hier haar bevindingen...
Therapie dekens: wat is het verschil?
Er zijn op dit moment vele soorten therapiedekens welke allemaal een andere werking hebben. In deze blog lees je de verschillende werkingen van de dekens...
Meest gestelde vragen over de Bucas Recuptex deken
Lees hier alles wat je wilt weten over Bucas Recuptex! De Bucas Recuptex therapiedeken is een populaire deken en wij krijgen dan ook vaak vragen over de werking. In deze blog lees je de meest gestelde vragen en natuurlijk ook een antwoord daarop...
De winter door met Back on Track
Veel ruiters en paardeneigenaren kennen Back on track. Back on track is opgericht in 2000 met als slogan; prepare, perform en recover. Het merk focust zich op functionele kwalitatieve producten met een perfecte pasvorm. Back on track verkoopt wereldwijd producten en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Zweden. Wij vertellen jou vandaag meer over een...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.