Bucas Recuptex getest "Ik dacht even dat hij kreupel was....."

Weergaven
Bucas Recuptex getest

"Ik dacht even dat hij kreupel was.." Laure Hoornsman vertelt over haar ervaring met de Bucas Recuptex deken!

Ik heb een dressuurpaard die zich nogal strak kan maken in de bovenlijn, vooral bij spanning op wedstrijden komt dit het meest naar voren. Ik had al meerdere reviews gelezen over de Bucas Recuptex deken maar ik geloofde er eigenlijk niet zo in. Maar goed, na echt alleen maar positieve reacties te hebben gelezen moest ik er zelf toch ook maar aan gaan geloven en heb ik de deken besteld bij Dochorse.

 

bucas-recuptex-getest

Bucas raadt aan om de deken ongeveer 2 uur voor je training op te leggen voor het beste resultaat. De eerste dag heb ik de deken 1 uur voor het trainen erop gelegd, ik had besloten dat het misschien verstandig was om de eerste keer maar even te longeren omdat ik niet wist hoe mijn paard erop zou reageren.
Bucas adviseert dat je na het trainen de deken weer 2 uur op moet doen, ik vind dit persoonlijk wel afhankelijk van hoe hard je paard heeft gewerkt, als hij heel erg bezweet is wordt dat met de deken nog erger omdat die ook een soort van warmte vasthoudt.

Na 1 uur merk je al dat de bovenlijn (waar de recuptex stof zit) lekker warm wordt, dit komt denk ik doordat de doorbloeding goed op gang komt. Tijdens het longeren was mijn paard heel ontspannen terwijl hij normaal echt heel onrustig is als ik hem zonder bijzet of iets longeer dit was dus al een goed teken!

De volgende dag heb ik de deken langer opgelegd zo’n 1,5 uur en ben ik gaan rijden. WAUW het was echt bizar wat ik voelde ik heb er zelfs een stalgenoot bij gehaald om te vragen of mijn paard niet kreupel was!? Dit was absoluut niet het geval maar hij was zo extreem los dat zowel hij als ik nog niet wisten hoe we dit moesten verwerken.

Zo ben ik eigenlijk de rest van de week verder gegaan en heb ik het gebruik uitgebouwd door de deken 2 uur van te voren op te leggen. Ik merk echt verschil, mijn paard kan nog wel eens de strijd aangaan maar daar is nu geen sprake meer van, hij is eigenlijk al helemaal opgewarmd en los voordat ik erop ga, als je de deken gebruikt zoals Bucas dit aanraadt heb je ook daadwerkelijk het beste resultaat! Ik ga dit weekend op wedstrijd en kan niet wachten tot de Bucas Recuptex mij en mijn paard ook daar bij gaat helpen!

Gerelateerde berichten
Update zomercollectie Bucas 2017
De nieuwe zomercollectie is inmiddels bij ons gearriveerd dus tijd voor een update! In deze post zal ik je snel bijpraten over alle nieuwigheden uit de Bucas collectie en een kijkje geven achter de schermen van de fotoshoot! Dit is het eerste seizoen dat wij producten hebben opgenomen in ons assortiment uit de Freedom collectie. Deze collectie van...
Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken
"Zonder dat ik het weet voel ik bij sommige paarden of ze de Bucas Recuptex deken 2 uur van te voren opgehad hebben of niet!" Bianca Schoenmakers deelt haar ervaring met de Bucas Recuptex deken. In samenwerking met ons heeft ze de deken getest, lees hier haar bevindingen...
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
Uitgelicht: Bucas Power Turnout
De kou begint al flink het land in te trekken. Niet alleen de sjalen, mutsen en handschoenen zijn weer aanwezig in het straatbeeld, maar ook de winterdekens. Er zijn vele soorten dekens en daarnaast ook in verschillende dikten. In deze blog lees je alles over de Bucas Power Turnout, een alles in 1 deken! De Bucas Power Turnout is een waterdichte...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.