Werken aan gezonde gewrichten

Weergaven
Werken aan gezonde gewrichten

Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit op tot 67%. In deze blog kun je de verschillende supplementen van Cavalor vinden en de werking hiervan.

Gewrichten paard

Supplement voor gewrichten

Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit op tot 67%. In deze blog kun je de verschillende supplementen van Cavalor vinden en de werking hiervan.

Anatomie van een gewricht

Een gewricht is een scharnierpunt van twee of meer botten. Meestal bestaan deze twee delen uit een kop en kom. Aan het uiteinde van het bot zit een laagje kraakbeen, wat het oppervlak mooi glad maakt. Tussen deze lagen zit het synovia vocht, dit kan je zien als smeersel van het gewricht. Het gewricht wordt ingekapseld door het gewrichtskapsel, wat zelf synovia aan kan maken. Daar omheen vind je de pezen en banden.

Gewricht paard

 

Synovia als schokdemper

Synovia werkt als schokdemper. Hoe dunner het vocht, hoe minder schokken er opgevangen kunnen worden. Hierdoor raakt het kraakbeen, en in sommige gevallen zelfs het bot, beschadigd. Wat je wilt is de ontsteking in een zo vroeg mogelijk stadium onderdrukken. Zolang je de ontsteking niet in de kiem smoort, zal het een terugkomend probleem blijven.

Waardoor ontstaan gewrichtsproblemen?

Verschillende oorzaken van gewrichtsproblemen zijn groeipijn bij jonge paarden, degradatie problemen bij oudere paarden of gevoelige gewrichten door exceptionele druk van bijvoorbeeld slechte hoeven of hoefbevangenheid. Bij het voorkomen van gewrichtsproblemen gaat het om een totaalmanagement. De gezondheid van het weefsel in en om het gewricht moeten in topconditie worden gehouden, om zo ook tot goede prestaties op lange termijn te kunnen komen.

De meest voorkomende oorzaak van gewrichtsproblemen bij sportpaarden is overbelasting. De grote druk op de gewrichten tijdens zware dressuurtraining of het springen zorgt voor een ontsteking. Er ontstaat oxidatieve stress: dit houdt in dat er te veel vrije radicalen komen. Vrije radicalen zijn moleculen waarbij een elektron ontbreekt, ze stelen als het ware een elektron van andere elementen, waardoor te dun synovia vocht ontstaat.

Het juiste supplement voor de gewrichten

Cavalor heeft een drietal producten in haar assortiment. Voordat de producten op de markt komen vindt er een strenge selectie van de individuele producten plaats en wordt er vooral getest in verschillende samenstellingen. Daarnaast maakt Cavalor gebruik van natuurlijke ingrediënten om tot een zo goed mogelijk product te komen. Cavalor werkt alleen met samengestelde supplementen, ze gebruiken nooit alleen één grondstof.

Om te kijken welk product voor jouw paard het meest geschikt is nemen we je graag door onze producten en hun functie:

  1. Cavalor Arti-Tec is na 7 jaar intensief wetenschappelijk onderzoek op level 1 het meest geavanceerde gewrichtssupplement. Het focust op het ontstekingsremmende effect door middel van Ananasus Comosus, Ribes Nigrum en Boswellia Serata. Het wordt vooral gebruikt in de topsport en bij acute gewrichtsproblemen. Rondom wedstrijden geef je dit supplement een aantal keren per dag. Het product wordt snel opgenomen en is dan ook snel effectief. Let er wel op dat je Arti-Tec niet gebruikt in combinatie met niet-Cavalor gewrichtsproducten. Een verkeerde verhouding van de stoffen kan het werkzame effect opheffen.
  2. Cavalor Arti-Matrix legt zijn focus meer op het gebied van het kraakbeen & synovia op de lange termijn. Het is een goede ondersteuning voor de gewrichten en pezen van sportpaarden. Je kunt dit supplement dagelijks toedienen.
  3. Cavalor Arti-Base is een complete formule om gezonde gewrichten te onderhouden. Het is met name effectief wanneer er nog geen ontsteking is, zoals bij jonge paarden met groeipijn of oudere paarden. Er is vitamine C toegevoegd, als belangrijke anti-oxidant ter ondersteuning van het gewricht. Afhankelijk van het trainingsniveau pas je de toe te dienen hoeveelheid aan.

Voor optimale gezondheid van de gewrichten is het belangrijk het hele jaar door aandacht te besteden. De drie producten zijn daarom goed met elkaar te combineren, om je in iedere fase te voorzien. Gebruik je Arti-Tec in combinatie met Arti-Matrix? Dan geef je 5 dagen voorafgaand aan een zware wedstrijd tot de dag na de wedstrijd Arti-Tec. Gebruik je door het jaar heen geen Arti-Matrix als supplement, dan duurt het 28 dagen voordat Arti-Tec het gewenste effect heeft.

Gerelateerde berichten
Supplementen voor de hoeven
Voedingssupplementen voor de hoeven bevatten 1 of meer ingrediënten welke als aanvulling op het normale rantsoen gegeven kunnen worden. Dit kunnen onder andere kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren of enzymen zijn. Onder het grote aanbod van supplementen zijn supplementen voor de hoeven het meest populair. Supplementen voor de hoeven zijn ...
Reisverslag Cavalor meeting in Aachen!
Wauw wat hebben wij super leuke dagen gehad tijdens de Cavalor meeting in Aachen! Cavalor heeft ons uitgenodigd om met een selectief gezelschap naar Aachen te reizen om daar gezamenlijk het concours te bezoeken + overnachting en meeting met andere dealers uit Europa. Wij voelen ons heel erg vereerd om deel te mogen nemen aan dit selectieve ...
Nieuw: Cavalor Care producten
Cavalor heeft recent de Care producten vernieuwd en deze zijn nu nog fijner in gebruik voor jou en je paard. In deze blog lees je alles over de vernieuwde producten...
Op bezoek bij Cavalor
Afgelopen maand zijn wij op bezoek geweest bij Cavalor in Drongen(België). Een dag met presentaties en leerzame gesprekken en een bezoek aan de fabriek waar het voer en supplementen worden geproduceerd...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.