Reisverslag Cavalor meeting in Aachen!

Weergaven
Reisverslag Cavalor meeting in Aachen!

Wauw wat hebben wij super leuke dagen gehad tijdens de Cavalor meeting in Aachen! Cavalor heeft ons uitgenodigd om met een selectief gezelschap naar Aachen te reizen om daar gezamenlijk het concours te bezoeken + overnachting en meeting met andere dealers uit Europa. Wij voelen ons heel erg vereerd om deel te mogen nemen aan dit selectieve gezelschap.

Het ontvangst was donderdagmiddag bij het prachtige hotel Kasteel Vaalsbroek in Vaals. Vanuit dit hotel zijn wij gezamenlijk naar het concoursterrein in Aachen gegaan, dit was zowel voor mij als voor Saskia de eerste keer dat wij Aachen bezochten. Als eerste onderdeel van het programma stond een course walk met Alice Naber-Lozeman gepland. Dit was echt een unieke ervaring, hoe vaak krijg je nou de kans om de cross te mogen lopen op Aachen? Tijdens het lopen van het cross parcours vertelde Alice ons waar zij op let tijdens het lopen en hoe ze een cross rijdt. Super interessant om een keer mee te maken en wij waren erg onder de indruk van de hindernissen!

   

Na het lopen van de cross hebben wij uitgebreid het strodorp bezocht, ik denk dat Aachen zeker het grootste strodorp heeft van alle concoursen in Europa. Veel merken werden hier goed vertegenwoordigd en als je ergens geld wilt uitgeven lukt dit zeker in Aachen! Ik denk dat wij tijdens het bezoek aan het strodorp minstens evenveel kilometers in de benen hadden dan na het lopen van de cross, tijd dus om neer te ploffen op de tribune en de Nations Cup te kijken! Als je het stadion binnenkomt ben je echt onder de indruk van de mega grote grasmat waar het parcours op staat, alles is hier groots en fantastisch georganiseerd. Nog nooit in Aachen geweest? Het is zeker de moeite waard om een keer te gaan! Wij gaan er een jaarlijks uitje van maken.

De volgende ochtend waren wij aanwezig bij een interessante lezing over de productontwikkeling bij Cavalor. Wist je dat Cavalor 1 van de weinige producenten is welke zelf de productie in eigen handen heeft? Tijdens deze lezing hebben wij erg veel informatie gekregen over het productieproces van de supplementen. Tijdens deze lezing werd uiteengezet hoe de productontwikkeling in zijn werk gaat, en waarom bepaalde ingrediënten worden gebruikt in de Cavalor producten. Ook combineert Cavalor verschillende ingrediënten in de supplementen, hier zullen wij verderop verder op ingaan.

Kwaliteit Cavalor Producten

Cavalor hecht grote waarde aan de kwaliteit van de ingrediënten in de supplementen. Met dit in het achterhoofd houdt men bij productontwikkeling rekening met verschillende aspecten. Zo is bijvoorbeeld de Vitamine C die wordt gebruikt in de supplementen niet van natuurlijke afkomst. Vitamine C van een natuurlijke bron heeft bewezen dat de kwaliteit hiervan wisselend kan zijn, en ook snel achteruit kan gaan. Daarnaast is er geen verschil in de chemische samenstelling van de vitamine, in het laboratorium kan de natuurlijke samenstelling worden nagemaakt en heeft daarom geen invloed op de opneembaarheid. Cavalor gebruikt Vitamine C Monofosfaat (ook wel L-ascorbyl-monophosphate genoemd), omdat deze vorm erg stabiel is, en hiermee de kwaliteit kan worden gewaarborgd. Het nadeel van deze vorm vitamine C relatief duur is. Ook maakt Cavalor gebruik van kruiden in de supplementen. Hierbij wordt een extract van de kruiden gebruikt, in plaats van een vermalen plantje. Hierachter zit dezelfde motivatie: door een extract te gebruiken kan de toevoeging precies gedoseerd worden en dit komt de kwaliteit en het effect van het product ten goede.

Effect Cavalor Producten

Naast een langdurige stabiliteit van de supplementen door zorgvuldig geselecteerde ingrediënten wordt ook gekeken naar de opneembaarheid van de ingrediënten. Een bestanddeel kan erg stabiel zijn, maar als de opneembaarheid ervan slecht is, heeft het voor Cavalor weinig toegevoegde waarde om het in grote getale aan de supplementen toe te voegen. In plaats daarvan wordt gekozen voor een combinatie van verschillende samenstellingen. Een voorbeeld hiervan is Magnesium. Magnesium bestaat in verschillende soorten, namelijk Mg Gluconate, Mg Citraat, Mg Lactate, Mg oxide. Al deze stoffen vallen onder de noemer Magnesium, maar de opneembaarheid ervan is verschillend. Zo wordt van de Magnesium Oxide 35% opgenomen, en van de Magnesium Gluconate 57%. De Magnesium Citraat heeft een opneembaarheid van 50%, de Magnesium Lactaat 48%. Daarom streeft Cavalor ernaar om de best opneembare soorten in de producten te gebruiken om het meeste effect te behalen.

Synergie van de Cavalor Producten

Niet alleen van de mineralen wordt gezocht naar de meest effectieve combinatie, ook tussen de andere ingrediënten zoekt Cavalor naar de beste combinaties om het meeste effect te kunnen behalen. Zo heeft Cavalor geen ‘single ingredient’ producten in hun gamma, zoals enkel Vitamine E, Vitamine C of alleen MSM. Alle supplementen zijn zorgvuldig samengesteld en de ingrediënten versterken elkaars werking. Er wordt voor gezorgd dat de verhoudingen tussen de mineralen optimaal zijn zodat zij elkaar niet tegenwerken als het gaat om opneembaarheid, bijvoorbeeld bij Calcium en Fosfor, waarbij een teveel aan Calcium de opneembaarheid van Fosfor negatief beïnvloed. Echter is dit een gecompliceerd en tijdrovend proces, waardoor het op de markt brengen van een nieuw soms wel tot 7 jaar kan duren.

Probleem voorkomen vs. Symptomen bestrijden

Cavalor ontwikkelt de supplementen op zo’n manier dat het niet enkel doet aan symptoombestrijding, maar ook helpt de oorzaak van het probleem weg te nemen. Als voorbeeld gebruiken we hier de Cavalor Arti Matrix, wat wordt ingezet voor paarden met gewrichtsproblemen. Dit supplement werkt op vier punten, namelijk:

1. Ontstekingsreactie remmen;
2. Gebruik van antioxidanten om de vrije radicalen te vangen;
3. Het heeft een bloed verdunnende werking waardoor de voedingsstoffen door de haarvaatjes in het gewricht kunnen komen;
4. Het bevat voedingsstoffen die helpen bij de aanmaak van gewrichtsvloeistof.

Deze vier stappen kunnen worden gezet door het gebruik van de combinatie van de ingrediënten in dit product, namelijk de volgende:

• Curcumin en Bromalia, zij hebben een ontstekingsremmend effect
• Boswellia serrata, dit heeft een ontstekingsremmend effect en wordt veel gebruikt bij reumatische klachten en gewrichtsproblemen
• Equisetum, wordt gebruikt voor gewrichtsklachten zoals reuma en peesontstekingen
• Echinacea, versterkt het immuunsysteem tegen ziekteverwekkers
• Tanacetum parthenium, een kruid met ontstekingsremmende werking welke vaak wordt ingezet bij reuma en andere gewrichtsklachten
• Glucosamine, chondroitine sulfaat, hyaluronzuur, vitamine C, E, Bèta carotene, Bioflavonoide, MSM
Zo worden dus verschillende kruiden in combinatie met bouwstenen voor gewrichten en antioxidanten gebruikt in een supplement, om zo het beste resultaat te kunnen behalen en problemen kunnen worden voorkomen. Het is dus een totaalaanpak van het gewricht, niet enkel het ondersteunen van de aanmaak van het gewrichtsvloeistof (bij supplementen die enkel glucosamine bevatten).

Al met al was het een interessante bijeenkomst die ons weer een stapje verder heeft geholpen in het begrijpen van de samenstellingen en filosofie achter de supplementen van Cavalor. Het zijn misschien niet de meest goedkope producten op de markt, maar wat je krijgt voor je geld is wel een zorgvuldig samengesteld product waar jaren wetenschappelijk onderzoek aan vooraf is gegaan.

Daarbij is Cavalor constant bezig met de kwaliteit en verbetering en ontwikkeling van de producten. Door de combinatie van ingrediënten en samenstelling van de supplementen wordt een compleet product in de markt gezet wat zal bijdragen aan de gezondheid van je paard. Zoals het motto van Cavalor is: When the result counts.

Gerelateerde berichten
Nieuw: Cavalor Care producten
Cavalor heeft recent de Care producten vernieuwd en deze zijn nu nog fijner in gebruik voor jou en je paard. In deze blog lees je alles over de vernieuwde producten...
Op bezoek bij Cavalor
Afgelopen maand zijn wij op bezoek geweest bij Cavalor in Drongen(België). Een dag met presentaties en leerzame gesprekken en een bezoek aan de fabriek waar het voer en supplementen worden geproduceerd...
Terwijl wij in het nieuwe jaar weer vol frisse moet aan onze goede voornemens beginnen, is het voor je paard ook een perfect moment om aan zichzelf te werken. Nu moet jij hier hem natuurlijk een handje bij helpen, maar na een lang wedstrijdseizoen of een topprestatie moet ook het paardenlichaam weer terug in balans komen. Door hier af en toe op te ...
Werken aan gezonde gewrichten
Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.