The sun is shining

Weergaven
The sun is shining

De zomer is in volle gang en de tropische temperaturen vliegen je om de oren. Voor je paard zijn deze temperaturen minder fijn dan voor jou. In deze blog geven we je dan ook wat tips om het voor je paard aangenamer te maken.

sun-is-shiningTip 1: Eén van de belangrijkste punten van aandacht voor extreme temperaturen is zorgen voor aanvoer van schoon en vers water voor je paard. Paarden hebben tijdens normale temperaturen ( tot ongeveer 25 graden) ongeveer 20 tot 30 liter water nodig en tijdens extreme warme perioden kan dit oplopen tot 50 liter per dag. Als je paard met meerdere paarden in een weiland staat is het handig om meerdere waterpunten te hebben waardoor alle paarden kunnen drinken.

Tip 2: Wanneer je paard het té warm heeft gaat hij zweten. Hiermee gaan vele essentiële zouten verloren en deze kun je aanvullen met elektrolyten door het water of voer. De NAF Electro Lytes is hierbij een zeer geschikt product door de makkelijk toe te dienen verpakking. Naast het geven van elektrolyten is het van belang om meerdere keren per dag te controleren of je paard wel genoeg drinkt. Heb je het idee dat dit toch tegenvalt kun je het water aanvullen met bijvoorbeeld appelsap voor een zoetere smaak.

naf-electro-lytes

Tip 3: Het warme weer brengt natuurlijk ook veel insecten mee en het is van belang om je paard hier tegen te beschermen. Vliegenmaskers, - dekens en –sprays kunnen bijdragen aan een rustig paard zodat deze zich niet onnodig druk maakt. Als het een mogelijkheid is kan je maar in de nacht ook in de wei zodat deze niet op het warmste moment van de dag in de volle zon staat. Momenteel zijn de Bucas vliegendekens super populair.

Tip 4: Staat je paard op stal? Gebruik ventilatoren voor de stal om je paard van een koelere wind te voorzien, een bijkomend voordeel: vliegen houden niet van wind en laten je paard met rust.

Tip 5: Het allerbelangrijkste is om je paard goed te koelen na een training. Het is ook verstandig om je training op de warmte aan te passen door bijvoorbeeld vroeg in de ochtend te rijden of juist laat op de avond. Na een warme dag is het ook lekker om je paard met koud water af te spoelen en daarna droog te stappen. Door de luchtcirculatie koelt het paard eerder af. Afspoelen met een verfrissende cooling wash is ook aan te raden.

 

 

Gerelateerde berichten
Update zomercollectie Bucas 2017
De nieuwe zomercollectie is inmiddels bij ons gearriveerd dus tijd voor een update! In deze post zal ik je snel bijpraten over alle nieuwigheden uit de Bucas collectie en een kijkje geven achter de schermen van de fotoshoot! Dit is het eerste seizoen dat wij producten hebben opgenomen in ons assortiment uit de Freedom collectie. Deze collectie van...
Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken
"Zonder dat ik het weet voel ik bij sommige paarden of ze de Bucas Recuptex deken 2 uur van te voren opgehad hebben of niet!" Bianca Schoenmakers deelt haar ervaring met de Bucas Recuptex deken. In samenwerking met ons heeft ze de deken getest, lees hier haar bevindingen...
Update zomercollectie 2018
De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen...
Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?
Wat maakt de TRM Electrolyte Gold bijzonder? Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.