5 tips voor wisselvallig weer

Weergaven
5 tips voor wisselvallig weer

Het ene moment ben je heerlijk van de zon aan het genieten en het andere moment begeef je je in een enorme hoosbui. Niet is zo veranderlijk als het weer.. Begrijpelijk dat je soms even geen idee hebt welke deken je op moet doen, je wilt niet dat je paard staat te zweten maar je wilt ook niet dat hij het koud krijgt. Dilemma’s dilemma’s … Het onvoorspelbare weer zorgt naast dekenstress ook voor andere problemen zoals natte paddocks en kale weides.

Wisselvallig weer paard

5 tips voor je paard bij wisselvallig weer

  • Tip 1 de combi deken

Een gecombineerde vliegendeken is echt de uitkomst voor ons onvoorspelbare klimaat. Wij hebben verschillende dekens met een waterdichte bovenkant en gemaasde zijkant. Deze combi zorgt ervoor dat je paard tijdens een enorme hoosbui droog blijft en bij flink wat zon krijgt hij het niet te warm. Mijn persoonlijke favoriet is de Rambo Summer Series. Deze deken heeft een softshell bovenkant welke 100% ademend is, de deken is van een zacht materiaal en voelt een soort van elastisch aan. Dit is echt the best you can get in de categorie 3 in 1 dekens.

  • Tip 2 een zandkuurtje

Aan het einde van het seizoen worden de weides steeds kaler. Als je paard op een kale weide staat of op een weide met kort gras is de kans groot dat hij tijdens het grazen veel zand naar binnen krijgt. Het zand kan zich in de darmen ophopen en dit wil je niet! Daarom is het belangrijk om in deze periode van het jaar een zandkuur van 7 dagen te geven om overtollig zand uit de darmen te verwijderen. Mijn favoriet is de TRM Sandxpell, deze pot bevat totaal 4 zandkuurtjes van 7 dagen.

  • Tip 3 verwijder horzeleitjes

Augustus is de maand waarin je jouw paard weer aantreft met horzeleitjes op zijn lichaam. De witte puntjes zijn vooral goed zichtbaar op zwarte benen. Het is belangrijk om deze eitjes te verwijderen. Dit kan met een poetsblok of een horzelmesje. Een andere manier om de eitjes makkelijk van je paard te krijgen, is door je paard te wassen of in te sprayen met lauw water en azijn. De eitjes laten zich hierdoor makkelijker weghalen.

  • Tip 4 droge stralen en zolen

Als je paard de hele dag op een natte paddock of wei staat bestaat neemt de kans op rotstraal toe. Je kan de stralen tijdens een natte periode extra verzorgen met een spray zoals de Excellene Hoof Expert. Deze spray zorgt voor harde en gezonde stralen, dit verkleint de kans op rotstraal.

  • Tip 5 geen vliegenmasker

Doe je paard bij regenachtig weer geen vliegenmasker om! Als het materiaal nat wordt belemmert dit het zicht enorm en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Dus bij twijfel niet doen..

Gerelateerde berichten
Hoe vaak was jij je paard?
Hoe vaak was jij je paard? Doe je dit regelmatig, of hou je het bij afspoelen met water na de training? Of spoel je je paard niet af, en hou je het bij goed poetsen met een rosborstel om het vuil uit de vacht van je viervoeter te krijgen...
Merk uitgelicht: Cal Rei
In deze nieuwe serie lichten wij iedere keer een merk uit wat in ons assortiment zit. We beginnen met Cal Rei, de innovatieve zadeldekjes...
Veilig op pad in het donker
De herfst is officieel begonnen en dat is te merken! De temperatuur wordt steeds lager en de dagen worden korter waardoor het steeds eerder donker is. Moet je met je paard de weg over in het donker? In deze blog lees je alles over zichtbaarheid in het donker...
Gastblog Cavalor: Help mijn paard zweet veel!
Vooral met warmere dagen zal je paard meer gaan zweten. Dat is niet erg, want zweten is essentieel om oververhitting te voorkomen. Als een paard zweet moet je wel met een aantal dingen rekening houden in je stalmanagement. Het paard verliest door het zweten namelijk veel vocht en belangrijke mineralen. Graag geven we je vijf tips voor het beste ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.