Nieuw: Cavalor Care producten

Weergaven
Nieuw: Cavalor Care producten

Cavalor heeft recent de Care producten vernieuwd en deze zijn nu nog fijner in gebruik voor jou en je paard. In deze blog lees je alles over de vernieuwde producten.

Cavalor Verzorging

Cavalor Vachtverzorging

De verzorgingslijn voor de vacht zijn een must have om je paard optimaal te laten shinen. Deze producten zijn gemaakt op maat van de paardenhuid om deze optimale verzorging te geven met een dagenlange glans.

Alle producten van Cavalor hebben de juiste PH waarde voor paarden (7-7,5) zodat de producten niet te zuur zijn voor de huid (lagere PH waarde) en de natuurlijke vetheid van de huid wordt niet aantast (hogere PH waarde).

  • Cavalor Equi Wash: deze shampoo heeft een nieuwe formule en een heerlijke frisse geur. Met deze shampoo blijft de huid gehydrateerd en staart en manen blijven voller.
  • Cavalor Bianco Wash: voorheen was dit product bekend onder Cavalor Norplus. Deze shampoo is aangepast in de formule waardoor deze ook in de winter goed te gebruiken is door de vloeibare formule. Deze shampoo is speciaal voor witte paarden. De shampoo kan direct op de huid worden aangebracht maar het kan ook in een emmer met water worden aangebracht. Deze shampoo dient wel uitgespoeld te worden.
  • Cavalor Star Shine: een heerlijke ontklitter voor staart en manen. Dit product is te gebruiken op de natte en droge huid. Tevens werkt deze ontklitter ook stof tegenhoudend

Cavalor Huidverzorging

Deze verzorgingslijn is speciaal voor het ontsmetten en schoonmaken van de paardenhuid.

  • Cavalor Derma Spray: dit product was eerder bekend onder Cavalor Hygienic Wash. Dit product ondersteund de algemene hygiene van het paard en kan gebruikt worden om kleine wondjes, schimmel en bacteriën tegen te gaan.
  • Cavalor MudDoc: dit nieuwe product is speciaal ontwikkeld voor paarden met mok. Het product is 100% natuurlijk en trekt snel in de huid. Het advies is om dit product te gebruiken tot dat alle wondjes van de mok weg zijn en de huid weer heel is.
  • Cavalor Lurax: een musthave in iedere zadelkamer. Deze zalf is geschikt voor de genezing van wonden te bevorderen en heeft een verzachtende werking. Dit product kan gebruikt worden op wondjes maar ook in de mond en op de buik. Tevens kan Lurax gebruikt worden bij verbranding op de neus.

Cavalor Hoefverzorging

  • Cavalor Dry Feet: een bekend product in een nieuw jasje. Dit product is speciaal voor het droog maken en houden van de zool en straal zodat rotstraal geen kans krijgt.
  • Cavalor SoleMate: heeft je paard last van gevoelige hoeven? Gebruik de Solemate; deze pasta heeft een ontstekingsremmend effect en werkt vocht inbrengend. Dit product is 100% dopingvrij en kan langer in de hoef blijven zitten eventueel met een zooltje. De Solemate kan het beste worden aangebracht met natte/vochtige handen zodat de pasta niet blijft plakken.

Cavalor Verkoelende Producten

  • Cavalor CoolSens: voorheen cooling wash. Dit product is geschikt om na het rijden je paard te voorzien van een verkoelende douche. Het hoeft niet afgespoeld te worden en kan eventueel met een spons worden aangebracht.
  • Cavalor Recup Gel: voorheen Muscooler. Dit product dringt diep in de vermoeide spieren en pezen van zowel jou als je paard zodat stramme spieren geen kans krijgen. De gel kan worden aangebracht op de benen en rug van het paard.
  • Cavalor Ice Clay: deze klei helpt spieren en pezen sneller te herstellen na een stevige training. Deze klei kan ook gebruikt worden over kleine wondjes. Voor optimaal resultaat een dikke laag klei aanbrengen op de benen en met nat papier (krant) erom heen wikkelen. Hierdoor blijft de klei langer werkzaam.

Cavalor Care Producten

Bekijk hier al onze Cavalor producten.

Gerelateerde berichten
Reisverslag Cavalor meeting in Aachen!
Wauw wat hebben wij super leuke dagen gehad tijdens de Cavalor meeting in Aachen! Cavalor heeft ons uitgenodigd om met een selectief gezelschap naar Aachen te reizen om daar gezamenlijk het concours te bezoeken + overnachting en meeting met andere dealers uit Europa. Wij voelen ons heel erg vereerd om deel te mogen nemen aan dit selectieve ...
Op bezoek bij Cavalor
Afgelopen maand zijn wij op bezoek geweest bij Cavalor in Drongen(België). Een dag met presentaties en leerzame gesprekken en een bezoek aan de fabriek waar het voer en supplementen worden geproduceerd...
Terwijl wij in het nieuwe jaar weer vol frisse moet aan onze goede voornemens beginnen, is het voor je paard ook een perfect moment om aan zichzelf te werken. Nu moet jij hier hem natuurlijk een handje bij helpen, maar na een lang wedstrijdseizoen of een topprestatie moet ook het paardenlichaam weer terug in balans komen. Door hier af en toe op te ...
Werken aan gezonde gewrichten
Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.