FAQ Rambo Micklem Hoofdstel

Weergaven
FAQ Rambo Micklem Hoofdstel

De meest gestelde vragen over het Rambo Micklem hoofdstel.

rambo-micklem-hoofdstel

Waarom is het Rambo Micklem hoofdstel bijzonder?
Het Rambo Micklem hoofdstel is bijzonder, omdat het als een van de eerste hoofdstellen op de markt is ontworpen naar de schedel van het paard. Het biedt je paard meer comfort dan een standaard hoofdstel, omdat het drukpunten en zenuwbanen vrij laat.

Welke soorten van het Rambo Micklem hoofdstel bestaan?
Het Micklem hoofdstel is verkrijgbaar in twee varianten, de Micklem Competition Bridle en de Micklem Multi Bridle.

Wat is het verschil tussen de Micklem Competition Bridle en de Micklem Multi Bridle?
Zoals de naam misschien al doet vermoeden mag de Competition Bridle worden gebruikt op wedstrijd. De Competition bridle is beschikbaar in verschillende varianten, namelijk de standaard, Deluxe en Diamante uitvoering. De Multi Bridle heeft naast het standaard gebruik ook nog twee opties tot bitloos rijden door de meegeleverde riempjes, waarmee de sterkte van de inwerking kan worden bepaald. Ook is de Multi Bridle bruikbaar als kaptoom, door de ring op de neusriem. De Multi Bridle is niet toegestaan op wedstrijd volgens het KNHS reglement en is enkel als standaard versie verkrijgbaar (niet in Diamante of Deluxe uitvoering).

Wat zijn bitclips?
Bitclips zijn plastic haakjes die je aan je bitring en aan de neusriem bevestigt. Hierdoor ligt het bit stabiel in de mond. Dit is aan te raden bij paarden die het bit niet goed durven aannemen, moeten leren het bit aan te nemen (jonge paarden) of paarden die erg onrustig zijn met het bit. Let op: het is niet toegestaan om de bitclips op wedstrijd te gebruiken, ook niet met het Competition model.

Hoe vallen de maten van het Micklem hoofdstel?
Onze ervaring met dit hoofdstel is dat het klein valt. Dit komt met name door de lengte van de kaakriem. Paarden met een brede kaak, bijvoorbeeld koudbloedrassen, raden we aan een maat groter te nemen. Het hoofdstel is verkrijgbaar in de maten Pony, Cob, Full en Extra Full.

Uit welke onderdelen bestaat het Micklem hoofdstel?
Het Micklem Competition hoofdstel bestaat uit een kopstuk, frontriem, neus/ kaakriem combinatie, bitriempjes en optioneel bitclips. Het Micklem Multi bridle heeft dezelfde onderdelen, maar daarnaast ook nog twee opties tot bitloos rijden. Daarnaast heeft de neusriem van de Multi bridle een ringetje in het midden op de neusriem, zodat het ook als kaptoom kan worden gebruikt. Het hoofdstel wordt zonder teugels geleverd.

Hoe weet ik of het hoofdstel goed past?
Of je hoofdstel goed staat afgesteld kun je controleren op de volgende punten:

  • De neusriem ligt ongeveer 5 tot 7 cm boven de mondhoeken, en ten minste 6 vingerbreedtes boven de neusgaten.
  • De kaakriem is zo vastgemaakt dat deze aangesloten is aan de kaak. Hij moet dus strakker worden vastgemaakt dan een standaard keelriem.
  • De neusriem wordt vastgemaakt als een standaard lage neusriem of sperriem, voor het bit langs en aangesloten aan de huid.

rambo-bridle

Kan ik het Micklem hoofdstel testen?
Ja, zowel de Micklem Competition Bridle als het Micklem Multi Bridle zijn beschikbaar in ons testcenter. We hebben de maten Cob, Full en Extra Full beschikbaar.

Gerelateerde berichten
Het verschil tussen alle Horseware dekens
Horseware heeft vele dekens in het assortiment en heeft hierbij een onderscheid gemaakt tussen Rambo, Rhino en Amigo dekens. Wat is nu het grootste verschil tussen deze drie merknamen? In deze blog leggen we je het uit...
Super innovatieve sneldrogende deken
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.... Een zweetdeken welke ervoor zorgt dat je paard binnen een mum van tijd droog is! En toch bestaat hij... De Rambo Dry Rug...
Product uitgelicht: Presteq Faysport hoofdstel
We zien het steeds vaker; hoofdstellen, maar ook halsters met een anatomische vorm om het zo comfortabel mogelijk te maken voor het paard. Presteq Equestrian heeft zo een anatomisch hoofdstel ontwikkeld met wel 12 anatomische eigenschappen...
Nieuw van Dy'on
In deze blog brengen we je helemaal op de hoogte van alle veranderingen en nieuwigheden van Dy'on. Dy'on heeft het hele assortiment veranderd, sommige producten zijn aangepast en andere zijn helemaal nieuw! Zo komt er een supere mooie collectie met zadeldekjes, oornetjes en dekens...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.