Meest gestelde vragen over de Bucas Recuptex deken

Lees hier alles wat je wilt weten over Bucas Recuptex!

De Bucas Recuptex therapiedeken is een populaire deken en wij krijgen dan ook vaak vragen over de werking. In deze blog lees je de meest gestelde vragen en natuurlijk ook een antwoord daarop.

bucas recuptex deken

Wat doet de Bucas Recuptex stof bij mijn paard?

De Bucas Recuptex deken stimuleert de bloedcirculatie en bevorderd zuurstof toevoer. Hierdoor herstel het paard sneller van bijvoorbeeld een zware training en ontstaat er minder spierpijn. Tevens zorgt het Bucas Recuptex materiaal voor een betere afvoer van afvalstoffen. Uiteindelijk zorgt het Recuptex materiaal voor ontspannen spieren en vermindering van zwellingen en ontstekingen.

Hoe werkt het Bucas Recuptex materiaal in de deken?

De Bucas Recuptex deken heeft aan de bovenzijde van de deken speciaal materiaal. Dit materiaal verzorgt een kooi constructie waardoor magneetvelden worden vastgehouden. Door deze magneetvelden wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

bucas-recuptex-werking

Wat zijn de merkbare gevolgen van de Bucas Recuptex deken op mijn paard?

De werking van de Bucas recuptex deken is te merken doordat het paard meer ontspannen is en losser in het lijf is. Na een zware training gaat het herstel sneller en kan er sneller met intensieve belasting worden gestart. Een groot voordeel van de Recuptex deken is ook dat het paard meer ontspannen is tijdens transport en beter aan de hulpen tijdens het rijden.

Kan de werking van de deken stoppen?

Nee, de werking van de deken blijft altijd hetzelfde zelfs na veelvuldig gebruik en wassen. Wanneer de deken kapot gaat bij het Recuptex gedeelte kan het wel zijn dat de werking minder wordt.

Kan de Bucas deken gewassen worden?

Ja, de deken is eenvoudig te wassen op maximaal 40 graden en daarvoor kun je het speciale Bucas wasmiddel gebruiken.

Werkt de deken ook als er een andere deken onder ligt?

De werking van de deken wordt minder zodra er meer afstand tussen de huid van het paard en de deken zit. Het advies is dan ook om de deken direct op de huid van het paard te leggen.

Mijn paard zweet eronder, is dat erg?

Dit is niet erg! Door de stimulatie van de bloedcirculatie wordt het ook warmer onder de deken. Dit kan de oorzaak zijn van het zweten van je paard. Door de stimulatie kan het paard niet afkoelen of stijf worden. Tevens heeft de Recuptex deken ook het bekende stay-dry systeem aan de zijkant waardoor zweet snel wordt afgevoerd. Hierdoor kan de deken direct op een nat paard worden gelegd.

bucas-recuptex-front

Het advies is 2 uur voor en 2 uur na het rijden te gebruiken, dit is voor mij erg lastig.

Doordat de Recuptex deken een speciale werking heeft moet het paard hier eerst aan wennen. Het advies is dan ook om het gebruik van de deken op te bouwen en uiteindelijk kan de deken 24/7 op het paard liggen. Voor de beste werking is het advies om de deken af en toe niet op te leggen zodat de natuurlijke processen in het lichaam weer tot rust kunnen komen.

Kan de Bucas deken gebruikt worden als onderdeken?

Ja dat kan. De Recuptex deken heeft speciale bevestigingspunten om aan de meeste Bucas dekens te kunnen bevestigen. De deken kan ook onder andere merk dekens maar hiervoor zijn de bevestigingspunten niet gemaakt. Wellicht moet de deken dan op een andere manier worden vastgemaakt.

Hoeveel extra warmte geeft de Bucas Recuptex deken?

Het is lastig in te schatten hoe warm de deken precies is omdat ieder paard anders is. Bucas houdt een temperatuur range aan van minimaal 10 graden. Heeft het paard het eerder koud dan adviseren wij om een dikkere onderdeken te kiezen. Een temperatuur sensor is niet te gebruiken bij de Recuptex deken omdat door de magnetische stof de werking van het draadloze signaal tegengehouden wordt.

Kan ik de deken gebruiken als mijn paard onder controle is bij de dierenarts?

Wij adviseren om dit in overleg te beslissen met de dierenarts.

Werkt de deken ook voor mensen en andere dieren?

Ja! De deken werkt in principe bij alle dieren en mensen. Je kunt de deken ook bij jezelf proberen.

In welke maten is de Bucas deken verkrijgbaar?

De Recuptex deken is verkrijgbaar in maten 115 t/m 165 (bovenlengte).

Zijn er ook andere varianten van de deken beschikbaar?

Sinds kort is er een Recuptex Uitrijdeken beschikbaar welke vastgemaakt kan worden aan het zadel. Hierdoor blijft het paard lekker warm en extra soepel tijdens het rijden.

bucas-recuptex-uitrijdeken

Tevens is er ook een Bucas Recuptex Light beschikbaar. Deze deken heeft dezelfde pasvorm als de standaard deken maar in plaats was de Stay-Dry voering aan de zijkant heeft deze deken een gemaasde zijkant waardoor de deken minder warm is en ook in de zomer gebruikt kan worden.

Daarnaast is er ook een Bucas Recuptex Stapmolendeken en zijn er de losse Recuptex Halsdelen verkrijgbaar. Ook aan de honden is gedacht, sinds kort hebben wij ook Recuptex Hondenjassen in het assortiment

Gerelateerde berichten
  1. Update zomercollectie Bucas 2017 Update zomercollectie Bucas 2017 De nieuwe zomercollectie is inmiddels bij ons gearriveerd dus tijd voor een update! In deze post zal ik je snel bijpraten over alle nieuwigheden uit de Bucas collectie en een kijkje geven achter de schermen van de fotoshoot! Dit is het eerste seizoe
  2. Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken "Zonder dat ik het weet voel ik bij sommige paarden of ze de Bucas Recuptex deken 2 uur van te voren opgehad hebben of niet!" Bianca Schoenmakers deelt haar ervaring met de Bucas Recuptex deken. In samenwerking met ons heeft ze de deken getest, lees
  3. Update zomercollectie 2018 Update zomercollectie 2018 De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen.
  4. Therapie dekens: wat is het verschil? Therapie dekens: wat is het verschil? Er zijn op dit moment vele soorten therapiedekens welke allemaal een andere werking hebben. In deze blog lees je de verschillende werkingen van de dekens.
Gerelateerde producten

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.