Synovium Mudcare getest + foto's!

Weergaven
Synovium Mudcare getest + foto's!

Elsemiek heeft de Synovium Mudcare getest op een paard wat erg gevoelig is voor mok. Benieuwd naar haar ervaring? Je leest het in deze blog + foto's van de voortgang.

Mok is een lastige aandoening waar veel paarden last van hebben. Het zijn korstjes en soms zelfs wondjes aan het onderbeen en in de kootholte van het paard. Vaak ontstaat mok in natte periodes en paarden met witte benen hebben er over het algemeen veel last van.

De Synovium Mudcare heb ik getest bij een ouder paard die al langere tijd last heeft van mok op meerdere benen. Dit paard loopt dag en nacht in de wei en is al op leeftijd. Synovium Mudcare bevat onder andere zwavel(sulfur), dit is een mineraal die het paardenlichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft voor het collageen in de huid. Ook bevat het product honingextracten voor de verzorging van de huid door de natuurlijke enzymen.

De eerste indruk van de zalf is dat het niet stinkt en het zit verpakt in een handige tube. De mok was, voordat ik de Synovium Mudcare opsmeerde, geïrriteerd en de huid eromheen was ook erg rood. De eerste keer heb ik de zalf ruim uitgesmeerd over alle mokplekjes op het been. Ik adviseer het product tweemaal per dag aan te brengen op de geïrriteerde huid van het paard voor de optimale werking van de ingrediënten. Na een dag was de huid rondom de mok al veel minder geïrriteerd, zoals op de foto goed te zien is. De mok zelf is wat donkerder van kleur en de korstjes zijn al zachter geworden.

Na enkele dagen smeren is de mok al zichtbaar minder geworden en zijn er ook al minder korstjes op het been te vinden. Het been voelt droog en verzorgd aan en het paard vind het niet vervelend als je er aanzit. Na 1 week gebruik is de mok op enkele plaatsen al weg en op de grotere korsten is ook al duidelijk verschil te merken.

De Synovium Mudcare is een product wat erg goed werkt bij paarden met veel mok maar ook bij kleine plekjes. De zalf is niet vettig en het smeert eenvoudig uit en je hebt niet veel nodig voor de optimale werking. Wel dient de zalf op kamertemperatuur bewaard te worden. Na gebruik wordt de huid rondom de mok veel rustiger en worden de mokplekjes minder hard.

Na twee weken, iedere dag smeren, heeft het paard bijna geen mok meer bij de kootholte en zijn bijna alle korstjes weg. De huid is weer roze en op sommige plaatsen groeien al weer enkele haren terug. Ik ben super tevreden over het resultaat na 2 weken! Het paard waar ik de MudCare op getest had echt hele hardnekkige mok welke moeilijk onder controle te krijgen was, ik heb meerdere zalven geprobeerd maar geen enkele zalf gaf zo snel hetzelfde resultaat. Daarnaast loopt het paard dag en nacht in de wei dus ook in natte omstandigheden werkt de zalf. Ik blijf zeker doorsmeren tot al het haar terug gegroeid is.

Zie hieronder het beeldmateriaal:

     

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.