Klinische studie Equilibrium massage pad

Weergaven
Klinische studie Equilibrium massage pad

De werking van de Equilibrium massage pad is onderzocht in een onafhankelijke klinische studie door het Myerscough College in Lancashire. Er is o.a. getest op ontspanning, paslengte en vermindering van stijfheid. De resultaten lees je in het onderstaande onderzoek.

Equilibrium massage pad

Klinisch onderzoek naar de Equilibrium Therapy Massage Pad

De Equilibrium massage pad is onafhankelijk getest door het Myerscough College in Lancashire.

De resultaten, voortkomend uit 6 weken testen, laten zien dat de massage pad een positief effect heeft op sportpaarden, de flexibiliteit van de rug wordt verbeterd, het heeft een ontspannend effect en verbeterd en verlengt de paslengte.

Er zijn 2 onderdelen van deze studie:

  1. De paarden werden gemonitord op tekenen van stress, zowel voor, tijdens als na het gebruik van de massage pad in een periode van 6 weken
  2. De paarden werden getoetst op flexibiliteit en souplesse. Er waren 2 groepen paarden, de behandelde groep en de controle groep.

Test methodes Equilibrium Massage Pad

De flexibiliteit van de rug werd getest door de 'Arch Dip Test'. De Arch Dip Test is een betrouwbare en bewezen indicator voor het testen van de flexibiliteit van de rug (Pelham & Schobesberger 2006). Tijdens deze test wordt door middel van het uitoefenen van druk de reflexen van de rug gemeten. Wanneer druk wordt uitgeoefend op een bepaalde plek rondom de rugwervels zal je zien dat het paard zich wegdrukt. Hoe flexibelere de rug is des te meer je paard reageert op de uitgeoefende druk. Tijdens de Arch test wordt de druk uitgeoefende op de middellijn van het paard, hierdoor wordt een opwaartse beweging van de rug gestimuleerd. Kort samengevat, een meer flexibele rug laat een meer opwaartse beweging zien bij het toepassing van druk.

Om de mate van ontspanning aan te tonen werd gebruik gemaakt van een hartslagmeter.

Resultaten Equilibrium Massage Pad

Verminderen van stijfheid

De massage pad helpt om stijfheid in de rug te verminderen, ook bij langdurige chronische klachten. Dit komt doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd naar de spieren. Test resultaten tonen aan dat de flexibiliteit van de rug over het algemeen van 46% toeneemt.

Paslengte

De testresultaten tonen aan de de paslengte van de behandelde paarden vergroot werd met 12 cm, daar waar de controle groep maar een kleine verbetering aantoonde.

Ontspanning

Door middel van een hartslagmeter is aangetoond dat de behandelde paarden constant een lagere hartslag hadden dan de paarden uit de controle groep.

Conclusie

De resultaten na 6 weken testen geven aan dat het welzijn van het paard verbeterd is doordat de behandelde paarden meer ontspannend zijn en dat de prestaties van de paarden verbeteren doordat de rugspieren meer flexibel zijn.

Massage pad testen?

Wil jij de Equilibrium massage pad ook testen voor jouw paard? Dit kan 7 dagen kosteloss via ons Test Center. 

Bron: http://www.equilibriumproducts.com/wellbeing/massage-pad-summary-of-test-results/

Gerelateerde berichten
Bianca Schoenmakers test de Bucas Recuptex deken
"Zonder dat ik het weet voel ik bij sommige paarden of ze de Bucas Recuptex deken 2 uur van te voren opgehad hebben of niet!" Bianca Schoenmakers deelt haar ervaring met de Bucas Recuptex deken. In samenwerking met ons heeft ze de deken getest, lees hier haar bevindingen...
Massagedekens: wat is het verschil?
In de vorige blog heb je alles kunnen lezen over het verschil tussen therapie dekens en in deze blog leggen we alles uit over de massagedekens die wij in het assortiment hebben...
De Equilibrium Massage Heat Pad: ook voor ruiters!
De Equilibrium Massage Heat Pad is hét warmtekussen voor jouw paard. Het biedt zowel warmte- als massagemogelijkheden en kalmeert en ontspant de hardwerkende spieren. Wist je dat deze Heat Pad ook voor ons als ruiters een echte musthave is...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.