Sprenger Novocontact

Bij Dochorse hebben wij verschillende producten van Sprenger Novocontact in het assortiment. Deze bitten bestaan uit het materiaal Sensogan. Een van de voordelen van deze Sensogan bitten is dat het de paarden stimuleert om meer speekselvorming aan te maken.

Advies van een specialist

Wil jij meer informatie over een van onze Sprenger Novocontact bitten of wil jij advies op maat? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen jou graag bij het vinden van het juiste product!

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Sprenger heeft meerdere bitten in de collectie. Bij Dochorse verkopen wij onder andere de Sprenger novocontact bitten. Sprenger heeft daarnaast een speciale ‘bit tool’ ontwikkeld waarmee de mond van het paard opgemeten kan worden om zo de juiste bitmaat te bepalen. Ben je toch op zoek naar een ander bit? Kijk ook eens bij onze andere bitten. Wij helpen graag bij het vinden van het juiste bit, neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten!

Sprenger novocontact en Sensogan

Deze bitten bestaan uit het materiaal Sensogan. Een van de voordelen van deze Sensogan bitten is dat het de paarden stimuleert om meer speekselvorming aan te maken. De Sprenger bitten bestaande uit Sensogan zorgen daarnaast ook voor een gedoseerde oxidatie en het is gezonder voor het paard doordat er minder koper in verwerkt zit.

Inwerking Sprenger novocontact

De Sprenger Novocontact bitten hebben een speciale, ovale vorm, waardoor het contactoppervlak met de tong groter is als de ruiter met een stille hand rijdt. Het bit kantelt naar voren wanneer de ruiter meer teugel geeft aan het paard. Wanneer de ruiter de teugels aanneemt versmalt het contactoppervlak met de tong en ervaart de ruiter meer precieze en effectievere communicatie met de paardenmond.

De Novocontact bitten hebben een andere inwerking dan de meeste bitten. Voor paarden die moeilijk contact maken met de ruiterhand en van de hand aflopen worden de enkel gebroken bitten aangeraden, deze werken zacht in op de mondhoeken en tong.

Voor paarden die regelmatig tegen de hand zijn werken de dubbel gebroken bitten ideaal. Deze Sprenger bitten zijn tevens te verkrijgen bij Dochorse.

Advies van een specialist

Wil jij meer informatie over een van onze Sprenger novocontact bitten of wil jij advies op maat over een van deze bitten? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen jou graag bij het vinden van het juiste product!

 

 

 

 

 

 

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.